Foto: mup rs

Suđenje Mladenu Novakoviću Tocilu, optuženom za trgovinu drogom, danas je odloženo pošto nije završeno veštačenje koje je sud naložio da bi utvrdio čiji se glasovi čuju na snimcima prisluškivanih razgovora.

Kako javlja KRIK, pošto optuženi Novaković i Saša Nikolić nisu tokom suđenja želeli da se izjasne da li se na snimcima pet prisluškivanih razgovora koje je presrela policija čuju njihovi glasovi, sud je u januaru zatražio da se to utvrdi veštačenjem. Kako ono još nije završeno, sudija Vladimir Duruz odložio je suđenje za april.

Snimci su izuzetno značajni za postupak pošto Novaković i članovi njegove grupe spominju novac, štekove, robu, „žuto“ i „belo“ – kako se u žargonu nazivaju heroin i kokain.

„Javlja mi se drugar iz Beograda, javlja mi se za pet grama žutog i 100 grama baze od Smrde znaš? Znači, javiću ti kad“, kaže u jednom od razgovora Novaković.

Novaković je označen kao vođe grupe koji je izdavao naređenja Nikoliću i Cvetkovu, što tužilaštvo dokazuje snimcima razgovora. On je, kako piše u optužnici, pripadnicima kriminalne grupe izdavao naloge kad i gde da preuzmu drogu, kako da je prenose, skladište i prodaju. Grupa je radila na teritoriji Mladenovca, Niša i juga Srbije, a heroin je navodno stizao iz Turske.

Novaković, Nikolić i Velibor Cvetkov uhapšeni su u novembru 2019, a policija je prilikom hapšenja pronašla oko 77 kilograma heroina za koji se procenjuje da vredi više od pet miliona evra. Droga je bila skrivena u plastičnim burićima zakopanim u zemlju, a na paketima u koje je bila upakovana stajao je crtež zmije i natpis „king cobra“.

Novaković i Nikolić brane se ćutanjem, dok je Cvetkov priznao da je prenosio pakete, ali tvrdi da nije znao šta je u njima.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar