Foto: mup rs

Mladen Novaković Tocilo, protiv koga je Tužilaštvo za organizovani kriminal, podiglo optužnicu zbog organizovanja kriminalne grupe koja je dilovala narkotike, od ranije je dobro poznat srpskoj policiji. Novaković je, sa još dvojicom saučesnika, pao novembra prošle godine, kada je kod njega zaplenjeno 77 kilograma čistog heroina, a on iza sebe ima pozamašni krivični dosije, kao i nekoliko osuđujućih presuda za razna krivična dela.

Tada su u velikoj policijskoj akciji uhapšeni i Novakovićevi saradnici Saša Nikolić i Velibor Cvetkov, a zaplenjena je droga najčistijeg kvaliteta, čija je vrednost oko pet miliona evra na tržištu. Kao organizator ove grupe označen je upravo Novaković, koji je samo nekoliko meseci pre hapšenja pušten iz zatvora, nakon što je odslužio godinu i deset meseci kazne zbog organizovanja krivičnih dela.

Inače, Novaković je više puta do sada hapšen u raznim akcijama policije. Naime, njemu su lisice na ruke stavljene i 2008. godine zbog serije pljački i zelenašenja po Beogradu. Samo dve godine kasnije ponovo se našao „iza rešetaka“ kada ga je policija označila kao organizatora osmočlane kriminalne grupe koja je pljačkala benzinske pumpe, menjačnice, zlatare, ali i transporte novca. Novaković ni 2012. godine nije uspeo da izbegne hapšenje, pa je tada priveden zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je duže vreme „operisala“ u Šumadiji i prodavala drogu.

Tocilo se konačno na slobodi našao maja prošle godine, nakon što je proveo više od godinu dana na robiji. Ipak, on je za samo nekoliko meseci uspeo da napravi novu kriminalnu grupu, zajedno sa Nikolićem i Cvetkovim, koja je organizovala krijumčarenja najčistijeg heroina iz Turske. Sumnja se da je ova grupa drogom snabdevala veliki broj kriminalnih klanova koji deluju u Srbiji.

Podsetimo, protiv Novakovića, Nikolića i Tocila danas je podignuta optužnica. Osumnjičeni se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, kao i dilovanje narkotika.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar