Foto: mup rs

Mladen Novaković zvani Tocilo iz Amerića kod Mladenovca, koji je optužen da je organizovao kriminalnu grupu za šverc kokaina i heroina kazao je danas na početku suđenja da ne želi da iznosi odbranu niti da odgovara na pitanja tužioca i suda, odnosno da će se braniti ćutanjem.

„Iskoristiću svoje zakonsko pravo da se branim ćutanjem“ kazao je Novaković, što je i u svoje ime potvrdio i drugoopotuženi Saša Nikolić, koji je samo kratko odbacio sve navode tužilaštva.

Sa druge strane, trećeoptuženi Velibor Cvetkov, koji se tereti da je kokain i heroin prevozio iz Niša, rešio je da iznese odbranu, tvrdeći da „kriminal nije njegova opcija“, kao i da nije znao šta se nalazi u upakovanim paketima koji su bili u njegovom kamionu.

„Žao mi je što sam ovde. Stojim čista srca, obraza, ruku, pa čak i noktiju. Trunke umešanosti moje u ovome nema. Ni u jednom trenutku nisam znao da se radi o nečemu strašnom. Nisam znao ni da je u paketima koje sam prevozio nešto strašno. Nikada nisam i neću smatrati da sam član nekakve grupe, naročito ne ovakve kakvu opisuje tužilac. Novakovića u životu nisam video. On je za mene „iks“ u matematičkoj jednačini“, kazao je Cvetkov i dodao:

Pročitajte još:

„U sve ovo sam ušao kao muva bez glave. Zbog novca. Mesec i po dana pre nego što je sve počelo, pozajmio sam od jednog čoveka iz Niša, čije ime ne želim da kažem, 2.000 evra, što bi se reklo na kamatu. Čovek koji mi je pozajmio novac bio je siguran da ću da vratim dug. Znao je za moje probleme, da mi je sin u zatvoru. Kada je došlo vreme da vratim, rekao sam mu da nemam novca, da ću mu dati samo za kamatu. Obećao sam da ću mu dug vratiti kada prodam kombi. Međutim, to je išlo teško jer je kombi neisplativ“ tvrdio je Cvetkov.

Nakon što ga je sudija prekinuzo i upozorio da se odmiče od optužnice i predmeta suđenja, Cvetkov je ispričao kako mu je upravo čovek kome je dugovao novac „sredio“ turu vožnje od Niša do Mladenovca.

„Rekao mi je da će me, kada prođem naplatnu rampu, čekati jedan čovek. Pitao sam ga kako ću ga prepoznati, a on mi je rekao da će on mene prepoznati. Čekao me je u automobilu, mahnuo, izašao i ja sam krenuo za njim. Posle izvesnog vremena skrenuli smo u šumu. Uplašio sam se, jer je sve izgledalo jezivo. Predao sam paket, a čovek kojem sam ga dao pitao me je mogu li nešto da ponesem za Niš. Odbio sam, a on nije navaljivao – ispričao je Cvetkov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar