Suđenje Darku Šariću ponovo odloženo: Advokat postao deda

Hronika 03. jun. 202012:40 > 14:02
Podeli:
Darko Šarić Foto: BIA

Suđenje Darku Šariću i šesnaestorici optuženih za pranje 22 miliona evra, za koje tužilaštvo tvrdi da su stečeni krijumčarenje narkotika, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, jer se nije pojavio advokat prvooptuženog Dejan Lazarević. Takođe, izlaganje završnih reči u ovom postupku zakazano je za sutra, čime se ovaj dugogodišnji postupak konačno privodi kraju.

Prema rečima jednog od optuženih, Bobana Stoiljkovića, Lazarević je jutros postao deda i zbog toga nije došao na suđenje.

“Prihvatamo predlog zamenika tužioca, da nije celishodno razdvajati postupak u odnosu na dvojicu okrivljenih koje brani Dejan Lazarević, jer je postupak u fazi završnih reči. Navode Stoiljkovića, odnosno razlog zbog kog se Lazarević nije pojavio moramo prihvatiti jer se takve životne stvari ne dešavaju svaki dan“ rekao je sudija Siniša Petrović.

On je istakao i da je Republički javni tužilac odbio zahtev Šarićevog advokata, a koji je izneo na prethodnom ročištu, kada je zatražio izuzeće zamenika tužioca u ovom postupku Saše Ivanića, ali tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića.

Inače, on je najavio i da bi iznošenje završnih reči u ovom postupku trebalo da krene sutra.

Podsetimo, današnji pretres u postupku protiv Darka Šarića odložen je po 26. put od početka suđenje. Inače, iznošenje završnih reči u ovom postupku trebalo je da krene još septembra 2018. godine, ali će početi tek sutra zbog brojnih odlaganja pretresa.

Komentari

Vaš komentar