Darko Šarić Foto: BIA

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima, koji su označeni kao pripadnici njegove grupe, za pranje novca stečenog švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ponovo je odloženo danas u Specijalnom sudu u Beogradu zbog izostanka dvojice advokata i jednog od okrivljenog.

Pored Šarića u ovom postupku optuženo je još 16 lica, a na današnjem glavnom pretresu trebalo je da se počne sa izlaganjem završnih reči.

Ipak, kako se dvojica advokata okrivljenih Marko Kljajević, Gradimir Nalić, kao i okrivljeni Marko Dabović nisu pojavili na današnjem pretresu, suđenje je odloženo po 24 put. Advokat Nalić je sud obavestio zbog čega je sprečen da dođe, kao i optuženi Dabović koji je dostavio medicinske nalaze. Ipak, kako za razliku od njih, branilac Kljajević nije dostavio razloge zbog kojih je sprečen da prisustvuje suđenju, sudsko veće ga je kaznilo za 100.000 dinara.

Sem toga, zamenik tužioca zatražio je da se ovaj postupak razdvoji u odnosu na optužene Andriju Krlovića i Marka Dabovića, kako bi na narednom pretresu moglo da se krene sa iznošenjem završnih reči i time postupak privede kraju.

Inače u ovom postupku od septembra prošle godine pokušava se sa iznošenjem završnih reči, ali je to bilo nemoguće zbog čestih odlaganja pretresa.

Naredni glavni pretres odložen je za petak 29. maj kad bi konačno trebalo da se krene sa završnim rečima, ali i da se odluči o eventualnom razdvajanju postpuka u odnosu na dvojicu optuženih Marka Daboviće i Andriju Krlovića, ukoliko taj pretres zbog njih ne bude mogao da se održi.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare