Igor Jurić, Nebojša Stefanović
Foto: Arhiva

Ministar odbrane Nebojša Stefanović kaže da Igor Jurić treba da predoči dokaze o pedofilima i da pomogne potencijalnim žrtvama umesto što gostuje po televizijama, te dodaje da je jasno da Jurić nije ništa rekao ni u najnovijem razgovoru s pripadnicima Uprave kriminalističke policije.

Jurić je, navodi u izjavi za medije ministar, jedini koji godinama tvrdi da poseduje dokaze o pedofilima u Srbiji, kao i o političarima pedofilima, te da je spreman da ih podeli s nadležnima i javnošću, ali je sada, kaže Stefanović, jasno da ne govori istinu.

„Jasno je kao dan da on ne želi da saopšti javnosti ko su pedofili koji mogu biti pretnja deci, niti kakvim dokazima raspolaže, koje je godinama unazad više puta tvrdio da ima. Nažalost, ne raspolažem nijednim dokazom o bilo kom pedofilu u Srbiji, jer bih u suprotnom taj materijal rado podelio sa tužilaštvom i policijom i svim silama se borio da oni nikad ne izađu iz zatvora“, navodi ministar.

Juriću poručuje da svakodnevna gostovanja po televizijama nisu put da se pomogne deci koja mogu biti ugrožena, te da je jedini način da tužilaštvu i policiji da dokaze koje tvrdi da ima i da oni u skladu sa zakonom sprovedu istragu.

„Besmisleno je Jurićevo prepucavanje sa mnom, jer ovo nije pitanje ni Nebojše Stefanovića ni Igora Jurića. Sve što treba da uradi je da tužilaštvu i policiji dostavi dokaze koje tvrdi da ima, jer je to jedini način da tužilaštvo može da sprovede istragu“, poručio je ministar.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare