Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Nekoliko policijskih vozila oštećeno je nakon što su huligani u subotu napali pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova tokom održavanja Evroprajda u Beogradu. Na vozilima su uglavnom razbijeni prozori.

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak vozila Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su u subotu bili na meti napada uglavnom fudbalskih huligana i ekstremista.

Na tri vozila beogradske interventne policije vidljive su rupe po staklu, koje su nastale usled udaranja štanglama, motkama, ali i lopatom.

Podsetimo, fudbalski huligani i ekstremisti napali su pripadnike MUP-a u subotu u Bulevaru oslobođenja kod Autokomande i to tokom održavanja Evroprajda u Beogradu, najveće LGBT+ manifestacije u Evropi.

Ubrzo nakon što se taj napad desio, na mrežama su se pojavili uznemirujući snimci na kojima ovi ekstremisti ne prezaju od policije i gađaju pripadnike MUP-a topovskim udarima i bakljama.

Huligani u jednom trenutku odlučuju da krenu na policijska vozila i počinju da bacaju razne predmete na vozila, a više njih vozila počinje da udara štanglama, motkama, a neki čak i lopatom.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je ranije da je u neredima koji su izazvali ekstremni desničari zbog održavanja Evroprajda u Beogradu povređeno 13 policajaca i oštećeno pet policijskih vozila.

****

BONUS VIDEO – Huligani krenuli bakljama na policiju u Bulevaru oslobođenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare