Ekipa Nova.rs obišla je Vidovdansku ulicu na Vračaru, gde se danas oko podneva urušila stambena zgrada. Stanari sa kojim smo razgovarali kažu da su danima opominjali investitora da im pucaju zidovi i plafoni, a da ih je on ubeđivao da je to normalno pošto se pored nalazi gradalište.

„Istrčali smo u poslednjem trenutku pre nego što se jedan čitav stan urušio. Komšinica nije stigla ništa da uzme. jer je i ona 10 minuta ranije srećom izašla. Mogla je da strada.  Danima smo ih omopinjali da zgrada puca, da provere šta rade na tom gradilištu, ali nikom ništa“, ispričala je jedna stanaraka za Nova.rs.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ona dodaje da je jedan stan u potpunosti nakrivljen, i d aje čitava zgrada oztnačena kao nmebezbedna.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Upozoravao sam ga, govorio sam da ne radi dobro, ali eto sada kada se ovo desilo njega nema. Sreća u nesreći je da u tom stanu koji se obrušio niko ne živi trenutno i u njemu niko nije bio. Ali devojka koja živi iznad je mogla da nastrada, njen stan visi, izašla je 10min pre toga. Najvažnije je da niko nije povređen“, kaže predsednik stanara Novica Stanimirović i dodaje da je pitanje gde će sada

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako saznajemo, o svemu je obavešten i Grad, ali njihov predstavnik još se nije pojavio na mestu rušenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare