Foto: Dejan Živančević, Arhiva

Više javno tužilaštvo dosad je saslušalo pet devojaka, žrtava profesora glume Miroslava Mike Aleksića koji se tereti za silovanja i nedozvoljene polne radnje, a iskaz bi trebalo da još da maloletnica (17). Sem žrtava, tužilaštvo je saslušalo i dva svedoka, a za ove dve nedelje od hapšenja istaknutog profesora glume, građani Srbije su mogli da vide kako na delu izgleda hrabrost mladih devojaka, koje su čvrsto rešile da stanu na put svakom vidu seksualnog zlostavljanja.

Poslednje dve Aleksićeve žrtve su u tužilaštvu pričale o tome kako se Aleksić ponašao na časovima dok su pohađale njegovu školu glume „Stvar srca“, ali o vulgarnostima i uvredama koje je izgovorio. Ipak, one su odlučile da ga krivično ne gone.

Pročitajte još:

One su četvrta i peta žrtva, koje su do sada dale izjave u ovom slučaju.

Danas su u Višem javnom tužilaštvu saslušane i dve devojke u svojstvu svedoka, a inače, reč je o osobama koje poznaju glumicu Milenu Radulović, koja je Aleksića prijavila za silovanje. Ostalo je još da se sasluša jedna devojka, maloletnica (17), koja je poslednja prijavila Aleksića i to za nedozvoljene polne radnje krajem 2020. godine.

Ona će biti saslušana nakon što bude završeno veštačenje.

Za slučaj, koji je duboko potresao srpsku javnost, saznalo se nakon što je glumica Milena Radulović istupila i javno ispričala šta je pretrpela od Aleksića. Ona je u tužilaštvu saslušavana čak pet sati, a tokom višesatnog ispitivanja do detalja je ispriča šta je preživela.

„Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se“, rekla je ranije glumica u ispovesti za „Blic“.

Milena Radulović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ispičala je da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine. Ona je tada imala 17 godina, a on 61.

„Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopšte moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam ubeđena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga porodica“, rekla je ona.

„Mika mi je bio kao otac“

Ubrzo nakon Milene, o strahotama koje je preživela pričala je i glumica Iva Ilinčić. Ona je istakla da ju je Aleksić prvi put seksualno uznemiravao kad je imala 17 godina.

„Nisam silovana, srećom nemam takvo iskustvo, ali jesam kontinuirano seksualno uznemiravanje. Šest godina sam ćutala, negirala, nikom nisam govorila, bukvalno nikom. Bilo mi je jasno da je loše. Kada se dogodilo prvi put, rekla sam sebi: ”Mika mi je kao otac, nemoguće da se ovo dešava i ne dešava se. A ako se dešava, onda on mene čeliči, hoće da me spremi za surovi svet reditelja, producenata”. Pravdala sam to, odbijala da prihvatim. Ignorisala sam. A onda sam priznala sebi, što je bio ogroman korak“, rekla je ona.

Iva Ilinčić sa ocem Srđanom, advokati Tintor i Bećirić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon što su ove dve hrabre glumice javno pričale o svemu što su doživele, oglasile su još neke devojke, žrtve profesora glume. Tužilaštvo zasad tereti Aleksića da je počinio silovanja i nedozvoljene polne radnje od 2008. do 2020. godine, na štetu šest devojaka, od kojih je jedna trenutno maloletna.

Saslušanja obe glumice trajala su po nekoliko sati i bila su poprilično potresna za devojke.

Mediji su u više navrata isticali da je policija poslednjih dana dobila brojne prijave Aleksićevih žrtava, ipak, ovo nije zvanično potvrđeno. Inače, Aleksić je jedan od najistaknutijih profesora glume u Srbiji.

Dosad je veliki broj glumaca prošao kroz školu Mike Aleksića.

Pročitajte još:

Inače, Biljana Mašić, supruga Aleksića, koji je u pritvoru povodom optužbi za seksualno zlostavljanje, saopštila je da njegova škola glume „Stvar srca“ neće raditi do daljeg.

Ona je pre nekoliko dana okupila roditelje polaznika škole i nakon desetominutnog sastanka obavestila ih da škola do daljeg neće raditi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar