Mika Aleksić Foto: Dejan Živančević

Advokat Jugoslav Tintor, jedan od branilaca glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić i još dve devojke, koje su profesora glume Miroslava Miku Aleksića optužile za silovanje i nedozvoljene polne radnje, kaže u razgovoru za Nova.rs da je poslednja žrtva seksualno zlostavljana pre dva meseca, te da je suludo govoriti o navodima da će krivična dela biti teško dokazana jer su se neka dogodila pre dosta godina.

U javnosti se ovih dana stiče utisak da će žrtvama Miroslava Aleksića biti teško da dokažu silovanje zbog protoka vremena, međutim, advokat Tintor, koji zastupa nekoliko devojaka, ističe za portal Nova.rs da se ne sme zaboraviti činjenica da je profesora glume poslednja žrtva prijavila za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo pre dva meseca.

Pročitajte još:

„Sve vreme se govori o ovome kao da pričamo o nečemu što se dešavalo pre pet, šest, 10 godina, a poenta je da imamo slučajeve silovanja od pre godinu dana, kao i seksualnog zlostavljanja od pre dva meseca. Tako da, ovde nije stvar u tome da neko izvlači nešto iz davne prošlosti, pa sada pokušava nešto da istera, već je reč o kontinuiranom postupanju koje se proteže iz prošlosti do današnjeg dana“, kaže Tintor za naš portal.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs/Jugoslav Tintor sa Milenom Radulović

On ističe da se potom utvrđuje u odnosu na svaki zaseban čin tačna kvalifikacija dela. Tintor navodi i da nije tačno da, ukoliko nema lekarske dokumentacije o povredama, nema ni seksualnog zlostavljanja, a kako se ovih dana spekuliše u javnosti.

„Poenta je da nije tačna teza da ako nema utvrđenih povreda, nema ni seksualnog zlostavljanja, a koju neko zastupa. Ako ovako nešto bude prošlo kao aksiom, što pre svega nije istina, ispada da će ljudi imati mogućnost da ovakve slučajeve prijave istog dana, jer ako dođu za sedam dana biće, žargonski rečeno, „prošao voz“. I onda ćemo imati tamnu brojku kriminaliteta“, tvrdi poznati beogradski advokat.

Ambijent u školi specifičan

Tintor u razgovoru za Nova.rs ističe i da se ne sme zanemariti način na koji je škola osumnjičenog Aleksića funkcionisala.

„Okolnosti su vrlo specifične, odnosno sam taj ambijent kako je kreirana škola i postupanje u sklopu iste. Istraga u ovom slučaju je tajna i verovatno se u deficitu infornacija stvara taj prostor za teze koje nisu tačne“, kaže Tintor.

Iva Ilinčić sa ocem Srđanom, advokati Tintor i Bećirić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

On dodaje i da bi do kraja nedelje trebalo da bude gotovo saslušanje svih šest devojaka.

„Nemam informaciju o broju naknadno prijavljenih slučajeva. Policija sigurno pregleda svaku prijavu i ne pušta svaku ka tužilaštvu. Ako procene da je nešto po njihovom mišljenju zastarelo, oni to ne prosleđuju tužilaštvu. Ali, isto tako, u tom slučaju, ta osoba može biti saslušana kao svedok“, dodaje advokat.

Pročitajte još:

Podsetimo, Aleksića je nekoliko devojaka prijavilo za seksualno zlostavljanje. Osumnjičeni se zasad tereti u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje osam krivičnih dela Silovanja iz člana 178 Krivičnog zakona i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloletna, prema ostalim ostećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Aleksić je na saslušanju negirao krivicu i njemu je određen pritvor.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar