O silovanju se prethodnih dana govori i zbog Milene Radulović, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Milena Radulović, mlada glumica i jedna od žrtava Miroslava Aleksića, saslušavana je danas pet sati u tužilaštvu a njeni roditelji Stevan i Aleksandra bili su sve vreme ispred Palate pravde i čekali da ona izađe.

Milena Radulovic sa ocem Foto:E-Stock_milos_rafailovic

Roditelji mlade devojke sa nestrpljenjem su isčekivali Milenin izlazak, a nakon što je napustila zgradu tužilaštva, njen otac joj je prišao i uhvatio je za ruku.

Oni su se potom zagrlili, nakon čega su otišli kući.

Inače, Radulovićeva je iz tužilaštva izašla oko 16.15 sati, dok je saslušanje počelo još u 11 sati. Po izlasku mlada glumica nije bila u stanju da daje izjave, a njen advokat Denis Bećirić kazao je za Nova.rs da je ispitivanje Milena jako teško podnela.

Podsetimo, mlada glumica je u potresnoj ispovesti ispričala da ju je Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je imala 17 godina, a on 61. Nakon njege ispovesti još devojaka prijavilo je Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Inače, Aleksić je u ponedeljak saslušan u tužilaštvu i on je negirao krivicu, rekavši da ne zna zašto su ga devojke prijavile. Njemu je određen pritvor, a on se sumnjiči za osam silovanja i sedam krivičnih dela nedozvoljene polne radnje počinjenih u periodu od 2008. do 2020. godine.

Kako je Nova.rs već pisala, beogradska policija zatrpana je prijavama protiv Aleksića, poznatog učitelja glume. Prijavu su podnele još neke afirmisane glumice, a takođe njegovi bivši učenici javljaju se i iz inostranstva kako bi prijavili šta su sve proživeli dok su išli kod njega na časove.

Advokat Nemanja Jolović otkazao je juče punomoćje Aleksiću, koga je više devojaka, optužilo za silovanje i nedozvoljene polne radnje. Kako Jolović kaže za Nova.rs, stvar je lične prirode, odnosno nije znao ko su oštećene devojke, sve dok nije došao na saslušanje, kada je shvatio da je jedna od njih ćerka njegovog ličnog prijatelja i poslovnog saradnika, što je, prema njegovim rečima, nespojivo po Kodeksu o etici advokata.

Pomoć žrtvama

SOS telefon Autonomnog ženskog centra je 0800 100 007 i dostupan je radnim danima od 10h do 20h.

Pozivi su besplatni.

Nacionalna SOS linija za žene žrtve nasilja je 0800-222-003.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare