Foto: Shutterstock/Filip Krainčanić/Nova.rs

U obrenovačkom naselju Rvati danas se dogodila pucnjava, u kojoj pukom srećom nije bilo povređenih i to samo dva dana pošto su snage žandarmerije, koje su patrolirale ovim mestom, kao podrška lokalnoj policiji, povučene.

U obrenovačkom naselju Rvati danas posle 17 časova došlo je do pucnjave u kojoj, srećom, nije bilo povređenih. Kako Nova.rs nezanično saznaje, do pucnjave je došlo posle komšijske svađe oko preglasne muzike. Naime A. Ž. je došao do D. K. i požalio mu se na buku i preglasnu muziku iz njegovog stana. Ali, spor se nije tu završio, jer je D. K. potom naoružan pištoljem presreo komšiju A. Ž. i u njegovom pravcu ispalio dva metka. A. Ž. tom prilikom nije povređen, a D.K. je pobegao sa lica mesta i policija za njim traga.

Pročitajte još:

Inače, poslednjih meseci u Obrenovcu se dogodilo nekoliko nasilnih incidenata, koji su uključivali pucnjavu i prebijanje, pa je u to mesto upućena žandarmerija kao pojačanje lokalnoj policiji. Žandarmerija je patrolirala sve do kraja januara, a samo dva dana posle njihovog odlaska, zabeležen je novi incident uz upotrebu vatrenog oružja.

U međuvremenu se u tom mestu dogodio još jedan skandal, kada je 18. januara devojka (22) prijavila da ju je momak Uroš M. (37) tukao, zlostavljao, ošišao do glave a potom joj uzeo patike i mobilni telefon i izbacio je iz stana. Uroš M. je uhapšen tek dva dana kasnije, 20. januara, a posle saslušanja pušten je da se brani sa slobode iako je Osnovno tužilaštvo zatražilo da mu se odredi pritvor.

Tužilaštvo se žalilo, pa je vanraspravno krivično veće ipak naložilo da se Urošu M. odredi pritvor, ali je on u međuvremenu pobegao i policija ga nije našla na mestu prebivališta. Za njim je raspisana potraga.

Obrenovac pucnjava
Pucnjava u Obrenovcu Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Prema nezvaničnim informacijama, u Obrenovcu su, osim žandarmerije, poslati i priapdnici Sektora unutrašnje kontrole, kako bi ispitali rad pojedinih policajaca iz Policijske stanice Obrenovac. U tom mestu se prethodnih godina dogodilo nekoliko incidenata koji su ostali nerešeni, između ostalog i pucnjava u izlog kafića u kome je u tom trenutku slavljen dečji rođendan. Napadači nikada nisu pronađeni.

Takođe je nepoznata osoba automobilom udarila saobraćajnog policajca koji je pokušao da zaustavi sumnjivi automobil. Počinilac je uspeo da umakne sa lica mesta.

Prema nekim informacijama, u Obrenovcu su česti sukobi „bezbednosno interesantnih osoba“ koje se bave trgovinom narkoticima, a neki od njih navodno imaju dobre veze u lokalnoj policiji i to je i bio jedan od razloga zašto je žandarmerija patrolirala Obrenovcem.

***

BONUS VIDEO: Hapšenje osumnjičenih za ubistvo u Obrenovcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar