U.M. Foto: Printscreen Facebook

Uroša M. (37), koji je tukao devojku i ošišao je do glave, pa je izbacio na ulicu, sud ga je pustio prvo da se brani sa slobode, a posle žalbe tužilaštva mu je ipak određen pritvor. Uroš je u međuvremenu nestao, a sada je za njim raspisana potraga.

Policija je raspisala potragu za Urošem M. (37) iz Obrenovca, osumnjičenim da je svoju devojku (22) tukao, zlostavljao, ošišao do glave, skinuo joj patike i uzeo telefon, a potom izbacio na ulicu 18. januara ove godine. Devojka je prijavila policiji ceo slučaj tog istog dana, ali je osumnjičenog za porodično nasilje policija privela tek dva dana kasnije, kada je vest o nemilom događaju događaju dospela u javnost.

Pročitajte još:

Ipak, iako je tužilaštvo to zatražilo, Urošu M. nije određen pritvor i on je posle saslušanja pušten da se brani sa slobode. Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu žalilo se na ovu odluku, i krivično vanraspravno veće je usvojilo tu žalbu, ali Uroš M. nije čekao novu odluku, već je, prema nekim tvrdnjama, pobeao iz zemlje.

Policajci koji su došli da privedu osumnjičenog, nisu ga našli na adresi i za njim je raspisana potraga.

Inače, pritvor se obično raspisuje kada postoji opasnost od bekstva osumnjičenog, opasnost od ponavljanja ili dovršenja krivičnog dela, opasnost od uticaja na svedoke ili uznemirenja javnosti.

Uroš M. se pravdao da je reagovao zato što mu je devojka, koja je kod njega prespavala prethodnu noć, ukrala izvesnu svotu novca i da ju je on zato maltretirao, tukao, ošišao do glave i izbacio je na ulicu bez patika i telefona. Nije jasno zašto je policija reagovala tek dva dana kasnije i privela osumnjičenog, niti je jasno zašto mu nije određen pritvor do 30 dana dok se ne završi istraga i ne bude podignuta optužnica, već je osumnjičeni, praktično, pušten da pobegne.

BONUS VIDEO: Akcija policije u kojoj je zaplenjeno 10 kilograma marihuane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar