Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Srbin (47) iz Pariza prijavio je 1. juna policiji da je od 2014. godine držao telo mrtve majke u ormanu, da bi primao njenu penziju.

U utorak, u ranim jutarnjim časovima, Srbin kog francuski portali nazivaju Saša, ušetao je u policijsku stanicu i ispričao da već sedam godina u ormanu drži telo svoje majke kako bi primao njenu penziju. Ispričao je i da je nesrećna žena imala karcinom i da je preminula kod kuće.

Policijska patrola je odmah ušla u Sašin stan i mumificirano telo žene u fetalnom položaju pronašli su u toaletu, u jednom koferu. Saša je priznao da je posle smrti svoje majke njene ostatke sakrio u orman i prekrio plastičnom ciradom, a da je koristio i specijalni sprej kako bi neutralisao neprijatne mirise.

Osumnjičeni je priveden, a na Forenzičkom institutu u Parizu je izvšena obdukcija kojom je utvrđeno da na telu nema tragova nasilja i da je žena preminula prirodnim putem. Ovakvi rezultati odbacili su tezu o ubistvu, a mladić je posle zadržavanja pušten na slobodu.

Foto:EPA-EFE/JULIEN WARNAND

„Le Parisien“ prenosi da inspektori sumnjaju da je Saša odlučio da prijavi slučaj jer je dobio nalog za iseljenje iz stana, tako da nije znao šta bi u tom slučaju uradio sa telom svoje majke.

U razgovoru sa reporterima francuskih portala komšije ove porodice su ispričale da je Saša bio fin i diskretan komšija i da nisu posumnjali da se u njegovom stanu bilo šta dešava jer nije bilo nikakvih neprijatnih mirisa, a na pitanje gde mu je majka, govorio bi da se vratila u Srbiju.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar