Foto: MARTIN SCHUTT / AFP / Profimedia

Suđenje Nemcu srpskog porekla (37), optuženom da je ubio svoje dvoje dece gušenjem, dok se sa njima igrao, počelo je krajem prošle nedelje pred sudom u Regensburgu u Nemačkoj. Kao motiv stravičnog zločina navodi se to što optuženi nije mogao da prihvati činjenicu da će deca, nakon rastanka, pripasti njegovoj supruzi i njenom novom partneru, a ne njemu.

Jezivi zločin zbog kog se sudi 37-godišnjaku odigrao se maja 2020. godine. Otac je, pretvarajući da se igra sa sinom i ćerkom, glumio policajca i vezao ih je kablovima. Osmogodišnjeg sina je vezao za ruke, a šestogodišnju ćerku za noge, navodi se u optužnici.

„U tom trenutku deca nisu ni slutila da će ih otac ubiti“, rekao je glavni javni tužilac na početku suđenja pred regionalnim sudom u Regensburgu.

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Zatim je, kako je naveo, svojoj deci navukao kese na glavu i zalepio ih, tako da nije bilo prostora za kiseonik. Rukama im je pritisnuo vrat i oboje su se ugušili.

„Nakon što sam ubio svoju decu, oprostio sam se od njih, poljubio sam ih i rekao im da ću odmah doći“, pisalo je u izjavi koju je pročitao advokat optuženog. Optuženi muškarac je zatim pokušao da izvrši samoubistvo skokom u Dunav, ali ga je reka izbacila na obalu i on je otišao u policijsku stanicu i ispričao šta je uradio.

Glavi javni tužilac, piše nemački „Ekspres“, optužuje ga za dva ubistva. U optužnici se navodi da je ćerku i sina ubio u maju 2020. godine iz „sebične želje za moći i posedom“, a kao bliži motiv navodi se to da nije mogao da prihvati činjenicu da će dece nadalje živeti sa bivšom i njenim sadašnjom partnerom.

„Žao mi je, to je bio kratak spoj u mojoj glavi. Nisam mogao to da dozvolim“, napisao je optuženi u oproštajnom pismu koje je ostavio u svom stanu.

Optuženi muškarac odranije je poznat po problematičnom ponašanju. Portal izveštava da je još u ranoj mladosti uzimao kanabis, heroin i kokain, zbog čega je neko vreme proveo iza rešetaka. Zbog svega toga, nakon raskida sa partnerkom, znao je da gotovo uopšte nema šanse da deca pripadnu njemu, pa je odlučio da je za njih bolje da ih – ubije.

Foto: EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Pre početka suđenja optuženi je više puta naglašavao koliko voli svoju decu, te da su mu oni bili najvažnija stvar u životu.

„Svestan sam da zaslužujem dugu zatvorsku kaznu“, kazao je on.

Okončanje suđenja i donošenje presude zakazano je za sredinu maja.

U međuvremenu, komšije, prijatelji, poznanici ove porodice ostavili su sveće i anđele ispred zgrade u kojoj su deca živela.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar