Foto: Facebook

Srpski državljanin Siniša K. (30) koji je u leto 2020. godine u Nemačkoj napastvovao sedam žena, našao se u sredu na optuženičkoj klupi suda u Berlinu, gde je priznao krivicu. Njegova najstarija žrtva imala je 27 godina, najmlađa je devojčica od samo 14!

Helikopteri, psi tragači, veliki broj policajaca u uniformama i civilu, dronovi – scena je koja se prošlog leta mogla videti u Berlinu, nemačkom gradu u kom je više žena prijavilo policiji silovanje, o čemu su brujali evropski mediji.

Napastvovane žene u razgovoru sa policajcima tih dana, otkrivale su različite detalje strašnih trenutaka kada su napadnute i davale opise na osnovu kojih je berlinska policija shvatila da je reč o jednom silovatelju, sa prepoznatljivim modusom operandijem.

Posle poslednjeg napada 14. jula, policija je započela opsežnu potragu i uhapsila Sinišu K. na privatnoj baštenskoj parceli. Istražitelji su njegove otiske prstiju pronašli u bazi podataka, pošto je iste godine, početkom jula, izvršio provalu.

Žrtve se nisu pojavile na sudu

Nijedna od pogođenih žena nije se pojavila na početku suđenja pred regionalnim sudom.

„Neke i danas pate od posledica. Pretpostavljam da je reč o izuzetno opasnom serijskom prestupniku. To su monstruozna dela nečuvene brutalnosti koja su vrlo, vrlo retka“, rekao je Roland Veber, jedan od tužilaca i dodao da društvo treba sačuvati od ovakvih osoba.

Siniša K. u to vreme nije imao adresu stanovanja u Berlinu, već je boravio u hostelima. Došao je iz Srbije, gde je proveo više od pet godina u zatvoru, a na sudu je tvrdio da je elektromehaničar. Zbog maske koja mu pokriva lice, u oči upada samo obrijana glava. Kako ističe njegov branilac, on priznaje sva dela: „Moj klijent se kaje zbog onoga što je učinio“, preneli su nemački mediji.

Trudnu devojku poslao u Srbiju

Siniša je, kako je kasnije otkriveno, u Berlinu živeo sa tudnom devojkom M. M., takođe iz Srbije. Ona se vratila u Srbiju baš u danima pre nego što je započeo svoj jeziv pohod i za sve je saznala iz medija. U tom trenutku bila je u poodmakloj trudnoći.

M. M. je u početku negirala da Sinišu poznaje pošto nije mogla da poveruje da je njen izabranik ujedno i počinilac užasnih zločina koji su zgrozili čitavu Nemačku i Srbiju. Nakon toga je otvorila dušu reporterima „Blica“ i priznala da je i sama bila meta napada u Berlinu, kada ju je Siniša spasio od počinioca.

– On ima ženu, mene, valjda ga ja najbolje poznajem. Nemački mediji mogu da pišu šta hoće, to je neko hteo da mu smesti, verovatno taj što je mene napastvovao. To što navode za njega to je laž, on je moj muž, sa njim dete imam, to su bolesne priče za slušati. Ovo je noćna mora, ni u snu ne bih pomislila… Ja vam kažem da mu to nameštaju, da dobije što više zatvora – govorila uvereno M. M..

Foto: Facebook

Nastavak suđenja Siniši K. planiran je za 1. mart, dok je konačan epilog i donošenje presude zakazan za 17. maj ove godine.

Hronologija:

12. jun 2020:

Prva žrtva Siniše K. imala je samo 14 godina! Presreo ju je na biciklu, odgurnuo i dete je palo na zemlju. Silovao ju je uz pretnju alatom.

15. jun 2020:

Tri dana kasnije Siniša je našao svoju sledeću žrtvu, ovog puta dvadesetogodišnjakinju. Iako je nesrećna žena pokušala da se odbrani, on ju je sustigao i nasrnuo fizički na nju, sve vreme je daveći. Potom ju je silovao.

22. jun 2020:

Uz pretnju kuhinjskim nožem silovao je nekoliko puta na šumskoj stazi 23-godišnjakinju.

28. jun 2020:

Presreo je tek punoletnu devojku, najpre je povredio udarcima i davljenjem, a zatim ju je seksualno zlostavljao.

28. jun 2020. (tri sata kasnije)

U parku je, vozeći svoj bicikl, presreo mladu ženu (27) koja je džogirala i zapretio joj . Zatim joj je tri puta udario glavom o jedno stablo i silovao je. Žrtva je u očaju sledećeg dana pokušala da se ponovo sastane sa svojim mučiteljem, ali ovog puta sa policijom, međutim bezuspešno.

30. jun 2020:

Dva dana kasnije je ponovo presredo devojku na dvotočkašu, ovog puta 20-godišnjakinju, kojoj je viknuo: „Samo detset minuta seksa i onda možete da idete kući“. Žrtva je silovana nekoliko puta.

14. jula 2020:

Siniša se sredinom jula ponovo ustremio na sportistkinje koje su džogirale u parku pa je tako presreo jednu od njih (20) kojoj je pripretio rečima: „Progovoriš li, ubiću te!“ Silovao ju je u žbunu i nakon njene prijave usledila je velika potraga helikopterima… Tako izmučena, otišla je u policijsku stanicu i prijavila slučaj, a policajci su u roku od par minuta stigli na mesto napada i organizovana je potraga.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar