Sveštenik uhapšen zbog polnog uznemiravanja devojčice (14)

Hronika 14. apr. 202114:40 > 14:45
Podeli:
Policija, uviđaj, uvidjaj
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Sveštenik jednog sela u svilajnačkoj opštini uhapšen je zbog polnog uznemiravanja četrnaestogodišnje devojčice. Njemu je određen pritvor do 30 dana nakon saslušanja.

Sumnja se da je neprimereno dodirivao maloletnu devojčicu u čijoj kući je bio da bi svetio vodicu.

Kako „Novosti“ prenose, on je devojčicu uhvatio za ruku i tražio da ga poljubi u usta. On je iskoristio to što su otac i brat devojčice izašli iz kuće i poljubio je devojčicu, ali je ona odbila da njega poljubi i pobegla je iz kuće.

Devojčica je potom sveštenika prijavila policiji.

Seoski sveštenik se pred nadležnim organima branio tako što je rekao da je devojčica bila tužna, da je hteo da je uteši i da ju je poljubio „roditeljski“.

Meštani sela u kome se to dogodilo kažu da je reč o veoma dobrom svešteniku, koji je kod njih već petnaestak godina i prosto ne mogu da veruju da je on to uradio.

„Svašta se priča. Ne znam koliko je to tačno. On i meni sveti vodicu i poljubi moje ćerke, ali nikada to nisam shvatio kao polono uznemiravanje. Mislim da on to nije uradio iz tog razloga. Znam da je izgubio sina i brata i da je rastrzan zbog toga, ali ne mogu da verujem da je spreman da uradi tako nešto. On je najškolovaniji pop u svilajnačkoj opštini. Porodica devojčice je takođe dobra i poštena, tako da ne znam šta da mislim“, rekao je meštanin za Novosti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar