Foto:Shutterstock

Dvojica srpskih turistka, starih 18 i 21 godinu, optuženih za silovanje i seksualni čin sa maloletnicom (14), uz saglasnost tužioca i istražitelja, pušteni su iz pritvora uz restriktivne uslove.

Dva Srbina su prebačena ​​u Nidri gde će ostati narednih mesec dana.

Nakon sudskog postupka, njihov imenovani advokat, Eleni Ferentinu, izjavila je za ilefkada.gr da ju je Advokatska komora Lefkade imenovala po službenoj dužnosti juče.

„Lično sam se borila jer nisu imali dug rok za izvinjenje koji je bio danas. Međutim, i gospođa predsednica i gospođa tužiteljka su nam dale sve vreme da dokažemo da stvari nisu onakve kako su već kanalisane na nekim sajtovima“, rekla je ona.

„Jedino što moram da istaknem, jer o spisima predmeta nemam mnogo da kažem, jeste da smo podneli relevantnu tužbu za ono na šta se lažno žali druga strana. Uvedeni su restriktivni uslovi, ukoliko se poštuju, oni će moći da se vrate u svoju zemlju“, dodala je još advokatica.

Na pitanje koliko će morati da borave na Lefkadi, Ferentinu je odgovorila da procenjuje da će to biti oko mesec dana.

Advokatica Srba rekla je da oni tvrde da je seksualnog čina bilo, ali uz „pristanak maloletne žrtve“.

Ona je dodala da su njeni štićenici iz Srbije podneli tužbe za kako kažu „laži koje su izrečene protiv njih“.

„Jedino što moram da istaknem, jer o spisima predmeta nemam mnogo da kažem, jeste da su moji štićenici podneli relevantnu tužbu za ono na šta se žali druga strana. Uvedeni su restriktivni uslovi, ako se budu ispoštovali, moći će da se vrate u svoju zemlju“, dodala je Elena.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare