Jelena Zorić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Povodom pretnji novinarki televizije N1 Jeleni Zorić ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu zbog izveštavanja o slučaju "Jovanjica", a koje joj je uputio Svetislav Bojić, advokat vlasnika pomenutog imanja Predraga Koluvije, nadležni još uvek nisu preduzeli nikakve radnje. Ni Advokatska komora Beograda (AKB), ali ni Advokatska komora Srbije (AKS), još uvek se nisu oglasile o pomenutom slučaju i o tome da li je protiv Bojića pokrenut disciplinski postupak, ali ni javno osudile ovakvo ponašanje jednog pravnika.

Predrag Koluvija, Foto Printscreen Radio televizija Vojvodine

Redakcija N1 podnela je još ranije AKS disciplinsku prijavu protiv Bojića, međutim zasad nije poznato da li se po istoj postupa. Advokatska komora Beograda nije još uvek izdala saopštenje povodom pretnji, sem onog da je Zorić trebalo da to „prijavi disciplinskoj, jer se Beogradska komora ne bavi pojedinačnim slučajevima“.

Pročitajte još:

Sa druge strane, iz Advokatske komore Srbije za portal Nova.rs istakli su da su oni drugostepeni organ, te da bi trebalo da se obratimo AKB. Interesantno je i da se obe komore ni u jednom trenutku nisu ogradile, ali ni osudile skandalozno ponašanje advokata Bojića, koji bi, u neku ruku, trebalo da simboliše zakon u Srbiji.

Da je nesumnjivo reč o pretnjama, koje ne smeju biti proći bez sankcija, govori i ranija izjava advokata Borivoja Borovića, koji je istakao da je jasno da je reč o pretnjama smrću.

“Redak je slučaj da ja komentarišem bilo šta što izjavljuju moje kolege, ali pošto vidim da u toj ekipi postoje različiti advokati, uglavnom stranački, Vladimir Đukanović je jedan od njih, mogu da kažem da je to jedna ozbiljna pretnja, tužilaštvo bi moralo da povede istragu i odredi mu pritvor To je pretnja ubistvom, to je pokušaj zabrane da se izveštava o aktuelnim suđenjima”, rekao je ranije Borović.

Podsetimo, Bojić je 28. decembra, nakon pretresa održanog u zgradi Višeg suda u Beogradu u takozvanom postupku „Jovanjica“, novinarki Jeleni Zorić i snimatelju Denijelu Dabiću prišao i predložio im da sa njim odu na čaj iz razloga što ima nešto da im saopšti.

Jelena Zorić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Nakon što su odbili, advokat je rekao novinarki da je Koluvija veliki vernik koji mu je jednom prilikom rekao da ga novinarka Zorić “rastura“ njenim izveštavanjem, ali da se on moli za njeno zdravlje.

Pročitajte još:

Potom je dodao i da se Koluvija moli i za zdravlje tužioca, a i za zdravlje inspektora Slobodana Milenkovića koji ga je uhapsio. Na kraju je naglasio da njegov klijent jako veruje u Boga i da „ko god mu se zamerio nije dobro prošao“.

Inače, novinarka Jelena Zorić mesecima unazad izveštava o slučaju „Jovanjica“, na kojoj je krajem 2019. godine zaplenjeno oko četiri tone opojne droge.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar