Jelena Zorić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nakon što je televizija N1 podnela protiv Svetislava Bojića disciplinsku prijavu Advokatskoj komori Beograda zbog načina na koji se obraćao novinarki Jeleni Zorić, Bojić, pravni zastupnik Predraga Koluvije, podneo je krivičnu prijavu protiv pomenute novinarke za lažno prijavljivanje. Tim povodom, pričali smo sa Dragoljubom Đorđevićem, advokatom Jelene Zorić.

„Kolega Bojić je izabrao način odbrane koji nije dostojanstven i ugledan, ali ima pravo na to. Ne znam baš kolike su mu šanse da to prođe. Umesto da se izvini, on je izabrao ovaj način. Jelena se opravdano oseća ugroženo i to je u domenu subjektivnog osećaja“, kaže Dragoljub Đorđević i dodaje:

“Kakvog tu lažnog prijavljivanja može da bude, ja da budem iskren ne znam i lično ne verujem da ćemo tu imati nekakav epilog koji će rezultirati bilo kakvom presudom u odnosu na Jelenu Zorić”, rekao je Đorđević.

Inače, Bojić u krivičnoj prijavi navodi da “Zorić nije ni znala da je ugrožena dok joj to, kako kaže, nije rekao Veran Matić”.

Formulacija advokata Bojića o “ugrožavanju navodne bezbednosti novinara” suštinski otkriva njegovo nerazumevanje koncepta bezbednosti novinara, rekao je član Radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić i dodao da je posredi pokušaj da se diskredituje novinarka Jelena Zorić.

“Koleginici Zorić nije bio potreban nikakav savet, ona je veoma iskusna i nije od onih koji će svaki put kada posumnjaju u nešto da je možda pretnja se žaliti i izlaziti u javnost. Ovom tužbom Bojić mi je učinio svojevrsno zadovoljstvo, jer ću se od optužbi za lažno prijavljivanje braniti zajedno sa Jelenom Zorić”, naglasio je Matić.

“Naročito zato što ovom tužbom Bojić pokazuje da ono što se desilo ispred sudnice nije bilo ni slučajno ni naivno. A, pritom je i medveđa usluga njegovom klijentu jer pokazuje neprofesionalizam njegovog branioca”, navodi Matić.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar