Podeli
Jelena Zorić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Advokat Svetislav Bojić, pravni zastupnik Predraga Koluvije, podneo je krivičnu prijavu protiv novinarke N1 televizije Jelene Zorić za lažno prijavljivanje, saznaje N1.

Televizija N1 je ranije protiv Bojića podnela disciplinsku prijavu Advokatskoj komori Beograda, zbog načina na koji se Bojić obraćao novinarki, prenoseći joj pozdrave Koluvije iz zatvora, tvrdeći da ko god mu se zamerio nije dobro prošao.

Kako N1 saznaje, Bojić u krivičnoj prijavi navodi da “Zorić nije ni znala da je ugrožena dok joj to, kako kaže, nije rekao Veran Matić”.

Formulacija advokata Bojića o “ugrožavanju navodne bezbednosti novinara” suštinski otkriva njegovo nerazumevanje koncepta bezbednosti novinara, rekao je član Radne grupe za bezbednost novinara Veran Matić i dodao da je posredi pokušaj da se diskredituje novinarka Jelena Zorić.

“Koleginici Zorić nije bio potreban nikakav savet, ona je veoma iskusna i nije od onih koji će svaki put kada posumnjaju u nešto da je možda pretnja se žaliti i izlaziti u javnost. Ovom tužbom Bojić mi je učinio svojevrsno zadovoljstvo, jer ću se od optužbi za lažno prijavljivanje braniti zajedno sa Jelenom Zorić”, naglasio je Matić.

“Naročito zato što ovom tužbom Bojić pokazuje da ono što se desilo ispred sudnice nije bilo ni slučajno ni naivno. A, pritom je i medveđa usluga njegovom klijentu jer pokazuje neprofesionalizam njegovog branioca”, navodi Matić.

Dragoljub Đorđević, advokat Jelene Zorić, rekao je da ne zna kakvog lažnog prijavljivanja može da bude.

“Pa šta da vam kažem, svako ima pravo da podnese krivičnu prijavu, pa tako i kolega Bojić. S druge strane, imajući u vidu osetljivost celog predmeta, smatram da je to urađeno na jedan način koji je ipak neprimeren, imajući u vidu činjenicu da se moja klijentkinja osetila ugroženom i da je upravo to bio razlog zbog čega je ona to prijavila nadležnim organima”, objasnio je Đorđević.

“Kakvog tu lažnog prijavljivanja može da bude, ja da budem iskren ne znam i lično ne verujem da ćemo tu imati nekakav epilog koji će rezultirati bilo kakvom presudom u odnosu na Jelenu Zorić”, rekao je Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar