Foto:MUP Srbije; Goran Srdanov/Nova.rs

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu donelo je odluku da spoji predmete po četiri optužnice u kojima su optuženi pripadnici tzv. "kavačkog klana", rekla je za Tanjug portparol Višeg suda Milica Veličković.

Spojeni su predmeti poznatiji kao „vračarci“, u kojima je kao vođa grupe optužen Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, kao i predmet u kojem je kao vođa označen Radoje Zvicer.

Sa ovim optužnicama spojene su i protiv Vuka Ursulova za ubistvo Dragana Ristića „Cađe“, i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića.

Dragan Ristić Čađa Foto: Privatna arhiva

Optuženim pripadnicima ove grupe suđenje počinje u utorak, kada bi detaljno trebalo da iznesu odbranu.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Miloš Nilović, Foto: Facebook

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države.

Vušović i Zvicer se nalaze u bekstvu.

Bonus video: Hapšenje zbog teškog ubistva u Zemunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar