Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Zamenik specijalnog tužioca Crne Gore Saša Čađenović izjavio je danas na konferenciji za medije u Podgorici da su pronađeni dokazi da su Beograđani Veljko Belivuk i Marko Miljković odgovorni za nestanak, to jest ubistvo Baranina Damira Hodžića i Adisa Spahića.

Adis Spahić Foto: Facebook

Informacije o tri likvidacije u Crnoj Gori pojavljuju se u optužnici u delu kada Veljko Belivuk i Marko Miljković, tokom posete Crnoj Gori, komuniciraju sa ostalim članovima grupe koji su ostali u Beogradu sa namerom da likvidiraju Aleksandra Šarca i Lazara Vukićevića.

Kako Šarca nisu uspeli da namame na sastanak, njihova naredna meta je bila Vukićević. U međusobnoj komunikaciji na „Skaj“ telefonu, u čet grupi čiji su članovi Belivuk, Miljković, Marko i Miloš Budimir, Srđan Lalić, Dejan Tešić, Nemanja Đurić, Bojan Hrvatin i Vlade Draganić. Budimir i Tešić opisuju kako su savladali Vukićevića, a Miljković im odgovara:

Pročitajte još:

„Bravo, braćo, šta da ti kažem, bravo, i ovaj danas isto imao prangiju, pa smo ga odmah otfikarili. Ekstra, brate, molimo vas, evo tu smo ja i Soprano (Belivukovo ime na „Skaju“ prim. aut.)…“ Drugi glas sa Miljkovićeve strane dodaje: „… Krivo nam je što nismo mogli da radimo dve akcije u isto vreme, evo mi ovde brate uradismo danas trojicu, znači eto vi tog tu, molim vas, znači iz petnih žila, i dajte nam ga na telefon, daj da ga, kad budete išli, da mu pošaljemo jednu poruku, brate.“

Pročitajte još:

Ko su tri Belivukove i Miljkovićeve žrtve u Crnoj Gori ne navodi se u optužnici. Međutim, budući da se ova konverzacija odvija 14. oktobra 2020. dine, kada su u Crnoj Gori nestali Adis Spahić i Damir Hodžić, ali i Milan R. takozvani Mile Kapetan koji je, kako se sumnja, odavao informacije o škaljarskoj grupi kavačkom klanu, sumnja se da je reč o njihovim ubistvima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar