Somborac ćerke i suprugu ubio na spavanju, pa ih zapalio: Detalji krvavog pira

Hronika 31. dec. 202113:39 > 13:39
Podeli:
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ubistvima i samoubistvu koji su se prekjuče dogodili u Somboru, kada je, podsećamo, Zdravko Goranović (59) ubio suprugu Mirjanu (55) i njihove ćerke Anastasiju (19) i Anabelu (15), zapalio kuću i obesio se, prethodili su višegodišnji problemi između supružnika, a kako otkriva izvor blizak istrazi, Zdravko je bio je na poternici.

„Goranović je imao dva krivična dela, neplaćanje alimentacije i nasilje u porodici. Ranije su ova dva krivična dela bila razdvojena, ali su 18. avgusta oni spojeni u jedno krivično delo“, piše u saopštenju Osnovnog suda u Somboru.

Zdravko je zbog neplaćanja alimentacije završio na sudu, međutim, on se nije pojavljivao, pa je sud za njim raspisao poternicu. Ubica iz Sombora završio je 29. jula u pritvoru.

"Goranović je 22. decembra osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca. Takođe, njemu je izrečena i mera zabrane prilaska i komunikacije Mirjani i Anastasiji. Optuženom je zabranjeno približavanje na udaljenosti manjoj od 100 metara, zabranjeno mu je dalje uznemiravanje oštećenih u trajanju od pet godina", navodi se u saopštenju suda.

Njemu je ukinut pritvor 22. decembra koji je određen rešenjem 28. decembra prošle godine jer ne postoji više razlog zbog kog bi bio u pritvoru.

"Pušten je na slobodu do početka izdržavanje zatvorske kazne. Naime, Somborac je odležao već pet meseci u zatvoru. Zabrana prilaska, sastanaka i komunikacije s ženom i ćerkom može trajati dok za merom ima potrebe, a najduže 22. marta 2022. godine", piše u saopštenu somborskog suda i dodaje se:

"Nakon toga će se ispitati da li ima potrebe za daljim trajanjem mera. Određeno je da će kontrolu ovih mera vršiti PU Sombor, gde mu se takođe određuje i mera zabrane napuštanja boravišta bezprethodnog odobrenja".

Kuća Goranovića u Somboru Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, za sada još sa sigurnošću nije rekonstruisan zločin, ali se pretpostavlja da je ženu i ćerke ubio na spavanju.

"Pretpostavlja se da ih je ubio na spavanju, jer u suprotnom bi se verovatno barem jedna spasla. Recimo, da je počeo da ubada ženu, ćerke bi valjda pobegle, dozvale pomoć. Pošto je počinio masakr, mrtve članove porodice je dovukao do prizemlja kuće, odnosno ulaznog hodnika i tu ih je spalio. Tri leša nađena su jedan pored drugog. Bila su skroz ugljenisana, do neprepoznatljivosti. Telo Zdravka Goranovića nađeno je u kući u plamenu na tavanu kuće", podsetio je sagovornik Kurira upoznat sa istragom.

Bonus video: Kuća u kojoj su ubijene majka i ćerka

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar