Jelica Panić, Foto: Privatna arhiva

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od daljeg krivičnog gonjenja interniste Dragana Stanojevića i ginekologa Miodraga Stanića, protiv kojih se postupak vodio zbog nesavesnog lečenja Jelice Panić (25) iz Paraćina, koja je pre 10 godina preminula od komplikacija nastalih tokom intervencije u “Beoklinici”.

Do ove odluke tužilaštva došlo je na osnovu dokaza izvedenih tokom sudskog postupka, kao i imajući u vidu nalaz i mišljenje sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Nišu, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Milica Ljubičić

Nakon ovog veštačenja na optužnici je ostao samo anesteziolog Bratislav Stamenković, a optužnica je protiv njega izmenjena i predata sudu, dodala je Ljubičić.

Panićevoj je nakon rutinskog pregleda kod ginekologa u Paraćinu konstatovana ranica na grliću materice. Zbog toga je odlučila da dođe u Beograd, a intervencija je bila zakazana za 9. jun 2010. u Opštoj bolnici „Beoklinika“, pod totalnom anestezijom.

Međutim, tokom intervencije, Jelica je upala u komu, zbog čega su je prebacili na VMA. Primljena je bez spontanog disanja, zbog čega su je odmah priključili na aparat za veštačko disanje. I pored preduzetih mera, njeno stanje se pogoršavalo. Preminula je devet dana kasnije.

Sva trojica lekara prvobitno su bila optužena za krivično delo – teško delo protiv zdravlja ljudi i negirali su krivicu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare