Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Milovanu Tadiću, bliskom saradniku Veljka Belivuka - Velje Nevolje, danas se pred Višim sudom u Beogradu nastavlja suđenje u slučaju "Tilt", za prebijanje Slobodana Vukića ispred istoimenog kluba, nakon čega je Vukić preminuo od zadobijenih povreda. Tadić se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je član grupe koju je predvodio Velja Nevolja.

Tadić je označen kao šef obezbeđenja kluba „Tilt“ ispred kog se dogodio incident sa tragičnim ishodom. Kobne večeri Vukić je u klubu oborio čaše sa šanka, zbog čega ga je obezbeđenje izbacilo napolje ali su ga, dok su ga vukli ka izlazu, sve vreme udarali. Vukić se navodno vratio ispred vrata kluba i zapitao ko ga je udario, nakon čega je izašao Tadić i šutnuo ga nogom u stomak.

Da li je udarac u stomak bio koban po mladića, bilo je jedno od pitanja na koje su odogovarali veštaci na prošlom ročištu. Radovan Karadžić, predsednik komisije sudskih veštaka iz Niša odgovorio je potvrdno na to pitanje, rekavši da je smrtonosan bio upravo udarac u stomak.

“Splet svih okolnosti doveo je do smrti. Radi se o jednoj teškoj telesnoj povredi, dok su ostale povrede lakše. Radi se o posledično-uzročnoj vezi o kojoj smo detaljno pričali”, rekao je on.

Sa druge strane, stručni savetnik odbrane Slobodan Savić istakao je da i dalje nema odgovora na pitanje kako je nastao hematom.

„Nemam odgovor kako je nastao hematom. Povreda trbuha nije teška telesna povreda, sama za sebe nije mogla da dovede do smrti. Uticaj alkohola kod pokojnog Vukića nije određen, a on je mogao da bude ključni i da izazove poremećaj srčanog mišića i njegov prestanak“, rekao je stručni savetnik.

Ovim svedočenjem završeno je sa izvođenjem dokaza te je sudija zakazala završne reči za kraj meseca.

Vukićev drug: Rekao mi je da su ga dvojica držala, a ostali tukli

Kako je pre pet godina za „Blic“ ispričao Vukićev drugar Miroslav Basta, on jeste bio pijan, ali je nakon sukoba sa obezbeđenjem vrlo brzo pao u komu.

„Problem je nastao kad je prevrnuo čaše na šanku. Barmen i ja smo pokušali da ga smirimo. Hteo sam da idemo, ali Sloba nije dao“, kazao je Basta.

Tada su se, tvrdi Basta, pojavili momci iz obezbeđenja, „četvorica, petorica“, a on ih je zamolio da izvedu Vukića napolje.

„Krenuo sam prvi, oni su bili iza. Nisam ni gledao šta rade, jer nisam očekivao da će da ga tuku. Kada smo stali na izlazu, kod garderobe, video sam Slobu. Imao je podlive ispod oba oka, krv mu je tekla iz nosa, usna mu je bila rasečena. Pitao sam šta se dogodilo. Rekao mi je da su ga dvojica držala, a ostali tukli“, kaže Basta.

Foto: N1

I tu nije bio kraj ovog incidenta, jer je Vukić, prema priči svog prijatelja, tražio od obezbeđenja da izađu napolje ti koji su ga tukli.

„I opet su izašla dvojica, trojica. Napolju je dobio još dva udarca, jedan u pleksus, drugi u glavu. Oba su, kako su nam kasnije rekli doktori, bila fatalna. Minut-dva kasnije, Sloba se previjao od bolova“, kaže Basta. Basta je zvao policiju, a došla je i Hitna pomoć. Istog jutra Vukić je operisan.

„Posle toga je kratko bio budan i odmah je pao u komu. Treći dan je dobio temperaturu, preko 40 stepeni, koja nije spadala“, pričao je tada Basta.

Veljin pajtos i verenik Tijane Ajfon

Javnost u Srbiji Tadića poznaje i po njegovim vezama sa različitim ličnostima. Tako je Tadić označen kao pripadnik kriminalne grupe koju je predvodio Belivuk zajedno sa Markom Miljkovićem, zbog čega je uhapšen u akciji BIA i MUP početkom februara. Nalazi se u pritvoru, odakle je doveden na prošlo ročište.

Foto: Nova.rs/Marko Miljković

Koliko su njih dvojica bliski možda najbolje oslikava podatak da je Belivuk više puta prisustvovao Tadićevim ročištima i obrnuto, kada se Belivuku sudilo za likvidaciju Vlastimira Miloševića, takozvano ubistvo na šinama. Ovog puta Belivuk sasvim sigurno neće prisustvovati ročištu jer se i sam nalazi u pritvoru.

Koja je tačno bila Tadićeva uloga u Nevoljinoj grupi zasad nije poznato, međutim iz slučaja zbog kog mu se sudi vidimo da je on bio šef obezbeđenja kluba, što je bila „uža specijalnost“ Belivukove grupe, jer su sa takvih pozicija mogli da kontrolišu i diktiraju prodaju droge.

 

Foto: Instagram

Pored toga, Milovan Tadić, zvani Miksa, poznat je javnosti i po vezi sa starletom Tijanom Maksimović, poznatijom kao Tijana Ajfon. Njih dvoje su nekoliko godina bili u vezi, a koliko je ona bila ozbiljna govori podatak da je i sama starleta na svom Instagram profilu najavila njihovo venčanje i često objavljivala zajedničke fotografije, podsećajući na neke ranije događaje iz zajedničkog života.

Pošto su Belivuk, Miljković i Tadić sa drugim pripadnicima grupe uhapšeni, u SBPOK je pozvana i starleta da da iskaz zajedno sa „koleginicom“ Mimi Živanović poznatijom kao Mimi Oro.

Foto:Facebook/Mimi Oro

Ni Tijani Ajfon bavljene kriminalom nije strano, pošto je kao i Mimi Oro osuđivana zbog prostituciju. Ona je, naime, uhapšena u Republici Srpskoj zbog organizovanje kokainskih orgija u jednoj luksuznoj vikendici sa bazenom.

Foto:Screenshot/Youtube/BN TV

Ono što je najviše zaintrigiralo javnost i o čemu se tih dana naširoko govorilo jeste podatak da je Tijana nelegalno čamcem prešla na teritoriju BiH sa još nekoliko devojaka koje su angažovane te večeri na zabavi.

Na žurki je zaplenjeno oružje, pronađena droga, a Ajfon je posle nekoliko meseci osuđena na dve godine zatvora.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar