Dejan Stojković Foto: Privatna arhiva; mod.gov.rs

Kolege Dejana Stojkovića, vojnika koji je spletom užasavajućih okolnosti preminuo na Pešteru tokom priprema za vojnu vežbu "Munjevit udar 2021" komisija vojne policije ispitivala je 14 sati nakon incidenta u kom je Stojković stradao, pritiskajući ih sve vreme da promene svoje iskaze, saznaje list "Nova".

Vojnici su svi do jednog morali da napišu izveštaje o svemu što se dogodilo na Pešteru, a nezavisna komisija ispitivala ih je od 13.00 časova, pa sve do pola 3.00 ujutru.

„Reč je o nezavisnoj komisiji vojne policije koju je ovlastilo Ministarstvo odbrane da utvrdi sve okolnosti događaja, međutim koliko je ona nezavisna pitanje je, jer jesu tokom saslušanja svedoka događaja spominjane njihove porodice, zaposlenje članova njihovih porodica iz kojih se moglo zaključiti da su spremni na sve. Nekima je čak nuđeno i da im se supruge zaposle, pošto nisu u radnom odnosu“, priča izvor našeg lista.

Foto:Nova S

Ipak, iako su očekivali da će vojnici podleći pritisku, do toga nije došlo.

Podsetimo, pogibija vojnika Dejana Stojkovića, tokom priprema za vojnu vežbu „Munjevit udar“ na Pešteru, koju je Ministarstvo odbrane pokušalo da sakrije plasirajući u javnost informaciju da mu je „naglo pozlilo“, uznemirila je dobar deo javnosti u Srbiji.

Pročitajte još:

Ministarstvo odbrane je ubrzo saopštilo da je vojnik Dejan Stojković preminuo pošto mu je naglo pozlilo prilikom priprema za vežbu „Munjevit udar“. Međutim, isplivale su informacije da se u Stojkovićevom oklopnom vozilu aktivirao protivpožarni aparat, te da je preminuo usled gušenja.

Stariji vodnik prve klase Dejan Stojković je rođen 1982. godine u Prizrenu, a u Vojsci Srbije je bio od 2002. godine. Bio je oženjen i otac je dvoje dece.

Tužilaštvo još ispituje slučaj

Ovim slučajem se bavi i Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru koji i dalje prikuplja obaveštenja na osnovu kojih će se odlučiti da li će i kako dalje postupati, a o ishodu će, kako su obećali, obavestiti javnost.

Foto:Dramir Banda/MO; Elvir.D

Uz to, porodica nam je potvrdila da im još nisu vraćene Dejanove lične stvari – telefon, ručni sat, cigarete i upaljač, a zbog čega je tako, niko im nije rekao.

Inače, portal Nova.rs dosad je u više navrata pisao o vojnoj vežbi na Pešteru, tokom koje su utvrđeni brojni propusti.

BONUS video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare