Dragan Marković Palma, Marija Jevđić, Marija Jevdjić
Foto: Nova.rs/parlament.gov.rs

Sumnje da bi jagodinsko tužilaštvo moglo da bude pristrasno u ispitivanju navoda potpredsednice SSP Marinike Tepić, koja je prvog čoveka Jagodine i predsednika Jedinstvene Srbije optužila za podvođenje maloletnica, izrazila je gotovo čitava stručna i laička javnost, iako je slučaj tek u fazi policijskih provera i još daleko od tužilačkog postupanja. Odluka da se slučaj prebaci u Kraljevo na trenutak je zadovoljila javnost, koja je previdela jednu bitnu činjenicu, da je upravo iz tog grada Palmina najbliža saradnica, desna ruka, skupštinska glasnogovornica i bivša kik-bokserka Marija Jevđić, koja trenutno obavlja funkciju u Skupštini grada Kraljeva.

Jevđićeva je jedna od najbližih saradnica Dragana Markovića Palme, a javnost je poslednjih dana više puta mogla da je vidi za skupštinskom govornicom, odakle je poručila da su sve optužbe na račun njenog šefa izmišljene. Ona je takođe zatražila, u ime svih članova stranke da tužilaštvo uradi svoj posao i ispita sve navode  opozicione političarke Tepić, koju naziva „Đilasov Pinokio“.

U čitavom slučaju zanimljivo je to što se pažnja o pitanju pristrasnosti sve vreme pripisuje tužilaštvu, a ne policiji koja će se zapravo najpre baviti ispitivanjem svih navoda koje je iznela Tepić. Upravo u zavisnosti od onoifa što policija bude prikupila i saznala, zavisiće i budući potezi tužilaštva.

Dragan Marković Palma Foto: Goran Srdanov

„Koliko će policija biti nepreistrasna u ovom slučaju pitanje je koje još niko nije postavio, a njihova uloga je upravo ključna u ovom trenutku kada treba da se ispitaju navodi Marinike Tepić. Iako je predmet prosleđen Kraljevu, malo je verovatno da će se i policija tog grada angažovati u predistražnim radnjama, već će verovatno policjski deo ostati na PU Jagodina ili će ga preuzeti UKP iz Beograda. Svejedno, u ovom trenutku tužilaštva ne vode bilo kakvu istragu, pa im ni ne treba spočitavati pitanje pristrasnosti. Treba sačekati kraj policijskih provera“, poručio je za portal Nova.rs izvor upoznat sa detaljima slučaja.

On međutim, dodaje, da je svakako zanimljivo to što to je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu izabralo baš tužilaštvo u Kraljevu, u kom Jevđić uživa veliki politički uticaj.

„Opet, ne treba suditi i osuđivati pre vremena, ali svakako treba pratiti razvoj događaja. Marija Jevđić u Kraljevu uživa veliki uticaj, kako zbog svoje političke, tako i zbog sportske karijere kik-bokserke. Osim što je u skupštini deo vladajuće većine, i što samim tim može imati određen uticaj i na institucije u tom gradu, pitanje ventualne nepristrasnosti i tužilaštva u Kraljevu gotovo da je srazmerno onom koje se tiče njihovih kolega iz jagodine“, kaže naš sagovornik.

Pročitajte još:

Podsetimo, Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je danas da za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovća Palme ovlasti Više javno tužilaštvo u Kraljevu. Ovu odluku je donelo, odlučujući po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

U saopštenju Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu koje je dostavljeno Tanjugu, precizira se da je to tužilaštvo „po predlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u predmetu tog tužilaštva koji je formiran u vezi saopštenja potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sa konferencije za štampu od 19. aprila danas, iz stvarnih razloga, donelo odluku o supstituciji kojom je ovlastilo Više javno tužilaštvo u Kraljevu da postupa u tom predmetu“.

Supstitucija nadležnosti podrazumeva izmeštanje nadležnosti i to znači da će ovaj predmet, koji je pokrenut u Jagodini, nastaviti da vodi tužilaštvo u Kraljevu.

Tepić je predsednika Skupštine opštine Jagodine i lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palmu označila kao odgovornog za podvođenje žena i devojaka u Jagodini.

#related-news_0

Više javno tužilaštvo u Jagodini je već naložilo policiji da prikupi infomacije i obaveštenja o navodima Tepićke i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Naime, Tepić je, pre nekoliko dana, na konferenciji za novinare iznela tvrdnje za podvođenje devojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

Marković je inače odbacio sve optužbe, kao lažne.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare