Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Ivan Kontić, nasilnik iz Novog Sada, koji je saslušan juče pred Višim javnim tužilaštvom, u sklopu odbrane koju je izneo naveo je i detalj koji je do sada bio nepoznat javnosti. On i Miljan Mandić su se, kako saznajemo, prvo otimali oko torbice u kojoj se nalazio pištolj.

Naš izvor kaže da je, kako navodi Kontić, sve počelo kada mu je Mandić zabranio da uđe u kladionicu u kojoj je te večeri hteo da popije piće s prijateljima. Mandić ga je najpre oterao i krenuo za njim, a zatim, kako saznajemo, stao u pozu kao da će da se obračunava i pretio da će da ih “izbuši”. Sve vreme je držao ruku na torbici. Nakon toga, kako je rekao, počeli su da se otimaju oko torbicu jer je Kontić, kako kaže, verovao da je unutra pištolj. Nakon što je torbica pala, sve je prešlo u tuču između njih dvojice u koju nisu dozvoljavali da se iko meša.

„Nisam mu naneo povrede opasne po život, da sam hteo, mogao sam, ali nisam. Nisam nameravao da ga ubijem“, rekao je Kontić između ostalog i dodao da on kao reprezentativac u džudou tačno zna kakve povrede se nanose za šta.

On je, podsetimo, na jučerašnjem saslušanju negirao krivicu za krivično delo pokušaj ubistva koje mu se stavlja na teret, a potom je do detalja izneo odbranu i istakao da javnosti nije prikazan kompletan snimak obračuna pred kladionicom u Novom Sadu, već samo jedan deo.

Kontić je pre nekoliko dana izručen Srbiji iz Crne Gore, gde se krio nakon prebijanja. On se sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio “obe podlaktice”.

Inače, kako saznajemo, Kontić je do detalja ispričao šta se desilo tog dana. Između ostalog, rekao je i da su snimci sečeni, kao i da je zapis koji je isplivao u javnosti samo jedan deo celog događaja. On je takođe istakao i da je tog dana žrtva njega prva napala i dodao da nije tačno da je pobegao iz Srbije, kao ni da se krio u Crnoj Gori.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar