Ivan Kontić Foto: MUP

Ivan Kontić, koji se sumnjiči za brutalno prebijanje Miljana Mandića (28) u Novom Sadu saslušan je danas u Višem sudu u tom gradu. On je na današnjem saslušanju negirao krivicu za krivično delo pokušaj ubistva koje mu se stavlja na teret, a potom je do detalja izneo odbranu i istakao da javnosti nije prikazan kompletan snimak obračuna pred kladionicom u Novom Sadu, već samo jedan deo.

Kontić je pre nekoliko dana izručen Srbiji iz Crne Gore, gde se krio nakon prebijanja. On se sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio “obe podlaktice”.

Pročitajte još...

On je danas priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, gde je negirao krivicu.

„Moj branjenik je negirao krivično delo i pravnu kvalifikaciju ovakvu kakva je. On nikada nije pomislio da nekoga da liši života, a kamoli nekoga sa kim je bio prijatelj. Odbrana ne osporava da je on na snimku i da je došlo do tuče, ali pravnu kvalifikaciju pokušaj ubistva da“, rekao je za naš portal advokat Dejan Bugarski i dodao:

„Tužilac je mog branjenika neprimereno saslušavao i postavljao nedozvoljena pitanja, što nije prihvatljivo. Podneli smo zahtev za izuzeće tužioca, jer ovo ukazuje na kršenje zakonom zagarantovano pravo na pravično suđenje“, rekao je Bugarski i dodao da je isečeni deo snimka objavljen u javnosti.

Inače, kako saznajemo, Kontić je do detalja ispričao šta se desilo tog dana. Između ostalog, rekao je i da su snimci sečeni, kao i da je zapis koji je isplivao u javnosti samo jedan deo celog događaja.

Foto: Nova.rs

On je takođe istakao i da je tog dana žrtva njega prva napala i dodao da nije tačno da je pobegao iz Srbije, kao ni da se krio u Crnoj Gori.

Podsetimo, policija je raspisala poternicu za Ivanom Kontićem zbog sumnje da je brutalno pretukao mladića Miljana Mandića (28) u Novom Sadu.

Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Za ceo slučaj saznalo se nakon što je političar Miroslav Parović objavio video-snimak na svom Fejsbuku, a na njemu se vidi kako Kontić napadnutog muškarca udara sve dok on nije izgubio svest, a potom mu lomi ruke.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar