Ivan Kontić Foto: MUP

Dejan Bugarski, advokat Ivana Kontića, koji je osumnjičen za brutralno prebijanje M. M. (28) u novosadskoj Jevrejskoj ulici, zatražio je izuzeće Višeg, Apelacionog i Republičkog tužilaštva, nezadovoljan činjenicom da je krivično delo koje se njegovom branjeniku stavlja na teret prekvalifikovano iz teških telesnih povreda u pokušaj ubistva., preneli su novosadski mediji.

Zahtev za izuzeće potpisali su i advokati Goran Karadarević, Petar Cvetković, Gvozden Grgur, koji Kontićeve saučesnike (30) i L. V. (38), osumnjičene za učestvpovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon počinjenog krivičnog dela, prenosi portal 021.

Snimak zverskog prebijanja Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Grgur je naveo za Dnevnik da razloga za izuzeće tužilaca ima više i da ne bi želeo da detaljiše, ali da svakako smatra da se radi o kršenju prava na odbranu i prava na pravično suđenje. Slično je rekao i advokat Karadarević, rekavši da je izuzeća tražio zbog sumnje u pristrasnost.

„Ovo krivično delo je prvo pravilno kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je, bez posebnih i novih činjenica i dokaza, prekvalifikovano u pokušaj ubistva. Taj predlog podržale su i kolege sa kojima branim dvojicu osumnjičenih“, izjavio je Karadarević za Novosti.

Pročitajte još:

Zbog zahteva avokata u Višem tužilaštvu u četvrtak nije održano saslušanje oštećenog M. M. (28), koje je trebalo da se održi i na kome je trebalo da javnom tužiocu da izjavu o tome šta se desilo. Ni oštećeni, kao ni njegov advokat Miloš Paligović, nisu davali izjave.

Dnevnik navodi i da su saznali da se protiv oštećenog M. M. u Osnovnom javnom tužilaštvu vodi postupak zbog krivičnog dela napada na službeno lice u Novom Sadu, pri obavljanju poslova bezbednosti.

Pročitajte još:

Podsetimo da je Kontić, koji je osumnjičen za pokušaj ubistva, u bekstvu od 12. septembra, kada je policija raspisala potragu za njim, nakon što je u javnost preko društvenih mreža dospeo video snimak brutalnog prebijanja koje se desilo ispred kladionice MaxBet u Jevrejskoj ulici. Koliko je poznato, i napadač i žrtva su radili u toj kompaniji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar