Foto:Shutterstock

Viši sud u Beogradu osudio je danas Mitra Muratovića zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i nošenja oružja na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine i šest meseci, u koju se uračunava i vreme koje je proveo u pritvoru. U ovom postupku sudilo se i Milošu Niloviću zvanom Runjo, koji je u medijima označavan kao osoba bliska "škaljarskom klanu" i oslobodio ga optužbi za isto delo koje se stavlja na teret Muratoviću.

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštio razloge donošenja navedene odluke, protiv koje stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 15 dana od dana dostavljanja pismenog otpravka presude.

Inače, Nilović, kome se sudilo u ovom postupku i koji je oslobođen, u žiži javnosti našao se maja ove godine, kada je maskirani napadač s automatskim oružjem upao u baštu jednog kafića na Vračaru, očigledno tražeći nekog, da bi nakon nekoliko sekundi izašao iz lokala. Napadač je kasnije uhapšen, a kako su tada mediji izveštavali, meta pomenutog napada bio je upravo Nilović.

Podsetimo, optuženi Muratović i Nilović uhapšeni su u spektakularnoj akciji srpske policije 1. juna 2017. u poznatom restoranu „Durmitor“ na Novom Beogradu. U „Durmitoru“ je tada uhapšeno 10 osoba, a pronađena su dva nelegalna pištolja.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar