Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs

Od trenutka podizanja optužnice protiv Veljka Belivuka pretpostavlja se da će okrivljeni-saradnik, koji će svedočiti protiv kriminalne grupe vođe navijača, biti Bojan Hrvatin, osuđivani kriminalac koji se sam ponudio da dobije pomenuti status. Hrvatin je pred tužiocem ispričao sve detalje o monstruoznim ubistvima pomenute grupe, a kako saznajemo, tužilaštvo će najverovatnije upravo njega izabrati jer najmanje zna o delovanju pomenutog klana.

Hrvatin, jedan od uhapšenih pripadnika kriminalne grupe Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) ispričao je da je prisustvovao ubistvu trojice mladića i zatražio da u postupku dobije status okrivljenog-saradnika.

Pročitajte još:

Odluka tužilaštva, ali i suda, i dalje nije poznata, međutim, prema saznanjima našeg lista, izvesno je da će njegova ponuda biti prihvaćena, s obzirom da je idealan kandidat za pomenutu ulogu.

“Hrvatin je idealan da dobije status okrivljenog-saradnika, jer najmanje saznanja poseduje o delovanju pomenute grupe. Kako se i u samoj optužnici navodi, o delovanju ove grupe nema podataka pre 2019., iako je opšte poznato da je ona delovala od 2013., 2014.godine, kada se pojavila na južnoj tribini”, kaže izvor našeg lista.

Hrvatin je ranije u tužilaštvu ispričao da je u zatvoru u kojem je služio kaznu zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, i u kome je bio od 2007 do 28. maja 2020., upoznao Miloša Budimira, jednog od opuženih, preko koga je po izlasku na slobodu uspostavio kontakt sa Belivukovom grupom.

“To se poklapa sa svim saznanjima iz optužnice. Ukoliko dobije status okrivljenog-saradnika, optuženi neće moći da svedoči o delovanju pomenutog klana pre 2019. godine, a koje bi moglo da ukaže na izvesne veze kriminalne grupe sa visokim funkcionerima države, a pre svega, sa njihovim kontaktima u policiji. Mi zasad u optužnici nemamo saznanja o tome ko je učestvovao u stvaranju pomenutog klana, ko ga je finansirao, pomagao, a tu se pre svega misli na pomoć u Ministarstvu unutrašnjih poslova, s obzirom da su optuženi godinama vršili teror za koji nikada odgovarali, odnosno snosili sankcije”, kaže izvor.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Podsetimo, optuženi Bojan Hrvatin istakao je ranije pred tužiocem da je svedočio ubistvu Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Hrvatin je imenovao sve članove grupe koji su učestvovali u likvidacijama i rekao da su Belivuk i Miljković bili vođe, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.

Podsetimo, optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i još 29 osoba podignuta je 30. jula. Terete se za pet ubistva, nedozvoljeno rasturanje droge i oružja, silovanje i otmicu.

U pritvoru od februara

Grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića uhapšena je u velikoj akciji Bezbednosno-informativne agencije (BIA) I Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP),4. februara ove godine. Nakon hapšenja, otkrivena je vikendica u Ritopeku, koju su optuženi koristili prilikom vršenja najtežih krivičnih dela.

Pročitajte još:

Takođe, prilikom privođenja, zaplenjena je i velika količina oružja.

Podsetimo, sa grupom Veljka Belivuka povezuju se nestanci više od 15 osoba. Ipak, prema navodima optužnice, grupa se tereti za ubistva petorice muškaraca, dok je sudbina ostalih nestalih, koje su najviši funkcineri policije dovodili u vezu s klanom, neizvesna.

BONUS video: Sve žrtve Veljka Belivuka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar