NIN saznaje: Belivukovi huligani u akciji prekrajanja izbora

Hronika 01. sep. 202114:38 > 14:43
Podeli:
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Vlast u opštini Vladimirci, prema svedočenju Janka Đurića, profesora u penziji i jednog od osnivača Demokratske stranke, i predsednika te opštine od 2004. do 2008, prekrajali su 2016. godine naprednjaci uz pomoć pripadnika grupe Veljka Belivuka i ubijenog Aleksandra Stankovića - Saleta Mutavog, ekskluzivno saznaje NIN.

Istraga protiv Belivukove grupe ograničena je na period posle 2019. godine, pa se tako neće ispitivati ni sumnje da je vlast upravo koristila ovu huligansku grupu da prekraja izbore 2016. godine.

Foto: Nin

O tome, u sutrašnjeg broju NIN-a, ekskluzivno govori Đurić, koji tvrdi da su pripadnici Janjičara, došli u tu opštinu 2016. da bi sprečili formiranje vlasti u kojoj nije bilo SNS-a. Đurić je istakao da je koalicija oko SNS na izborima za Skupštinu opštine Vladimirci odnela većinu. Ipak, ubrzo su se opoziciji priklonili pojedini funcioneri iz SNS, tako da su postali većina.

Zakazana je sednica Skupštine, na kojoj je nova većina predložili razrešenje postojeće. Ipak, naprednjaci su ubrzo napustili salu, a opozicija se potom uputila u zgradu opštine da preuzme vlast.

„Kada smo istog dana nakon te sednice krenuli u zgradu opštine da preuzmemo vlast, čekali su nas nabildovani momci sa fantomkama na glavi i dugim cevima na ramenima. Na svim ulazima i prozorima u zgradi opštine stajala su po dvojica. Rekli smo da smo odbornici i da smo nova vlast i da želimo da uđemo u zgradu i izvršimo primopredaju. Nisu hteli da razgovaraju i govorili su samo: „Udaljite se što pre od zgrade“, rekao je on za NIN.

Istakao je da je o svemu obaveštena policija, ali ona tog dana nije izašla na teren.

Ceo tekst možete da pročitate u sutrašnjem izdanju nedeljnika NIN.

BONUS video: Predsednik Aleksandar Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar