Srdjan Lalic Veljko Belivuk Velja Nevolja
Veljko Belivuk Velja Nevolja i Srđan Lalić Foto:MUP Srbije

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) produžilo je danas za još 30 dana pritvor Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, kao i za još 25 pripadnika njihove kriminalne grupe.

Njih ukupno 30 se nalazi na optužnici od 30. jula Tužilaštva za organizovani kriminal, od kojih trojica nisu u pritvoru.

Pritvor je produžen i Srđanu Laliću, Milošu Budimiru, Marku Budimiru, Nebojši Jankoviću, Vladu Draganiću, Dejanu Tešiću, Nikoli Spasojeviću, Nemanji Ðuriću, Nemanji Lakičeviću, Marku Andriću, Vladu Georgievu, Aleksandru Vučeljiću, Milovanu Tadiću, Filipu Ivanovskom, Željku Kodžiću, Slađani Sekulić, Borisu Karapandžiću, Nikoli Stefanoviću, Vladimiru Greku, Aleksandru Šćepanoviću, Aleksi Šejiću, Mijatu Simeunoviću, Milošu Lukiću Selaku, Aleksi Dunjiću i Aleksi Stošiću.

Pritvor je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi u kratkom roku ponovili krivično delo, da ne bi uticali na svedoke i izbog uznemirenja javnosti.

Protiv ovog rešenja okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, Posebnom odeljenju, u roku od 3 dana, saopštio je Viši sud.

Vladimir Dimitrijević, Bojan Hrvatin i Vojislav Ðordević nisu u pritvoru.

Hrvatin je detaljno ispričao kako su izvršena četiri od pet ubistava u Ritopeku za koja je optuženo ukupno 13 pripadnika grupe, među kojima je i on.

Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðorđević su tužilaštvu ispričali na koji je način grupa preprodavala drogu.

Inače, kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavlja zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Oni i ostali pripadnici grupe se terete da su od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovali pod velom Partizanove navijačke grupe „Principi“.

Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet…

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije „Skaj“.

Optužnicom se Belivuk, Miljković i još 11 pripadnika grupe tereti za pet teških ubistava, u kojima su neki od njih učestvovali samo u jednom, a drugi u više njih ili u svim.

To su: Srđan Lalić, Mirko Budimir, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković, Bojan Hrvatin, Nemanja Ðurić, Nikola Spasojević, Dejan Tešić, Marko Andrić i Nemanja Lakičević.

Optužnica protiv njih je predata Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na potvrdivanje (Specijalnom sudu) i još je u fazi odgovaranja na optužnicu.

Branioci optuženih za ubistva odlučili su da u tom delu ne daju svoje odgovore sudu.

Osporavaju način pribavljanja podataka sa aplikacije „skaj“ među kojima su video, audio zapisi , fotografije i poruke izmejdu članova grupe koji svedoče o zlodelima.

Istraga protiv ove kriminalne grupe pokrenuta je 5. februara i nakon toga proširena je, za sada, šest puta.

Bonus video: Dovođenje Veljka Belivuka na stadion

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar