Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U policijskoj akciji, koja je juče sprovedena na teritoriji Austrije, uhapšen je Dario Đorđević, zvani Dekster, visokopozicionirani član "kavačkog klana", navodno bliski prijatelj Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Reč je o licu koje se svojevremeno nalazilo na spisku žrtava Velje Nevolje, pa se postavlja pitanje kako je Đorđević, od čoveka čiji se nestanak dovodio u vezu sa Belivukovom grupom, postao jedan od najbližih saradnika pomenute kriminalne organizacije, koja je činila najteža krivična dela.

Ubrzo nakon vesti o privođenju Đorđevića, koji je pao sa 10 kilograma droge, pojavila se informacija da je on lice koje se dovodi u vezu sa najmanje tri likvidacije u glavnom gradu Srbije.

Pročitajte još:

Kurs prema Đorđeviću naprasno se promenio sa njegovim hapšenjem u Austriji, s obzirom da je on, pre samo nekoliko meseci, odnosno ubrzo nakon pada klana Belivuk-Miljković, označen jednom od žrtava za kojom se tragalo.

Tako se Đorđević, nakon pada klana Velje Nevolje, našao na čuvenom spisku nestalih osoba, za koje se sumnja da su mučene i ubijene od strane pomenute kriminalne grupe. Na spisku koji broji preko 10 imena našao se Milan Ljepoja, koji je poslednji put viđen kako ulazi u Belivukovu vikendicu u Ritopeku, zatim Lazar Vukićević, Goran Veličković Goksi, Zdravko Radojević, Strahinja Marković, Jovo Kecman, Vukašin Košović, Filip Marjanović, Lazar Ilić, Ljubomir Lainović, Dario Đorđević , Aleksandar Grigorijević i Goran Mihajlović.

Funkcioneri policije su tada saopštili da istraga o otkrivanju njihovih sudbina još uvek traje.

Zasad nije poznato do kojih su tačno saznanja istražni organi u međuvremenu došli, pa je tako uhapšeni Dekster najpre označen žrtvom, a sada najbližim saradnikom, koji se dovodi u vezu sa izvršenjem najtežih krivičnih dela. Ipak, ne isključuje se mogućnost ni da su visoki funkcioneri policije, zarad skupljanja političkih poena, u javnost iznosili operativna saznanja o delovanju pomenute grupe, a da ona, u najmanju ruku, nisu bila proverena.

Čak je i Bogdan Pušić, načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), prilikom čitanja imena nestalih osoba u jednoj emisiji na televiziji, naveo i Dekstera.

Foto: Screenshot/Tv Pink

Ne treba zameriti, a o čemu je naš portal ranije pisao, da je jedna od žrtava Velje Nevolje, koju su visoki funkcioneri Srbije unapred targetirali kao ubijenu osobu, viđena u inostranstvu. Kako je naš portal već navodio, reč je o osobi koja je mučena, a zasad nije poznato da li se radi o nekom licu sa fotografija, koje je državni vrh prikazao na konferenciji za štampu nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka.

Pročitajte još:

Podsetimo, grupa Veljka Belivuka, vođe navijačke grupe „Principi“, pala je u velikoj akciji MUP i BIA. Pripadnici ove kriminalne grupe sumnjiče se za najteža krivična dela, među kojima su ubistva, iznude i otmice.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar