Veljko Belivuk, živa žrtva, nepoznata osoba
Foto: Nova.rs/Shutterstock

Policija proteklih dana vrši nove pretrese vikendice u Ritopeku, koju su koristili pripadnici grupe vođe navijača Veljka Belivuka, a kako saznaje portal Nova.rs, jedna od žrtava Velje Nevolje, koja je mučena, trenutno se nalazi i živi u inostranstvu.

Prema saznanju portala Nova.rs, na listi nestalih muškaraca, za koje se sumnja da su ubijeni od strane grupe Veljka Beluvuka nalazi se i ime muškarca koji je živ i trenutno se nalazi u inostranstvu.

Pročitajte još:

Naime, reč je o osobi koja je mučena, a zasad nije poznato da li se radi o nekom licu sa fotografija, koje je državni vrh prikazao na konferenciji za štampu nakon hapšenja grupe Veljka Belivuka.

Inače, protekla dva dana intenzivni su novi pretresi vikendice Velje Nevolje u Ritopeku, u kojoj su navodno mučene i ubijene brojne žrtve. Između ostalog, pronađena je tajna prostorija koja se nalazi u produžetku garaže pomenutog objekta, u kojoj je pronađen arsenal oružja.

“Prostorija je odvojena pokretnim zidom koji se pomera na šinama. U toj prostoriji pronađeni su orman i sanduk u kojima je bilo oružje, među kojima je i snajper sa durbinom”, naveo je list NIN.

Sa druge strane, mediji bliski režimu navode da je u vikendici pronađena industrijska mašina za mlevenje mesa.

Zasad nije poznato za šta je ona korišćena.

Ritopek, Belivuk, Velja Nevolja, policija
Ritopek Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, u pomenutoj vikendici u Ritopeku poslednji put je viđen i pripadnik bande “Pink panteri” Milan Ljepoja. On se nalazio na listi nestalih muškaraca za kojima se tragalo,

Njega su nadzorne kamere snimile decembra prošle godine kako ulazi u pomenuti vikendicu i iz nje više nikada ne izlazi. Pretpostavlja se da je tamo i ubijen.

Foto: Printscreen/Pink, MUP

Inače, grupa Veljka Belivuka uhapšena je početkom februara ove godine u velikoj akciji MUP i BIA. Ova kriminalna grupa, čije su vođe Veljko Belivuk i njegov najbliži saradnik Marko Miljković, sumnjiče se za najteža krivična dela – teška ubistva, otmice, iznude.

Porodice nestalih bez ikakvih saznanja

Inače, porodice muškaraca, čiji se nestanci povezuju sa grupom Belivuka, i dalje nemaju nikakva saznanja o njihovim najbližima. Kako je Sanja Mihajlović, majka Gorana Mihajlovića, čiji se nestanak dovodi u vezu sa grupom vođe navijača, nadležni im i dalje ništa ne govore.

Ona je za portal Nova.rs u više navrata govorila da mesecima pokušava da dođe do informacije šta je sa njenim sinom, ali bezuspešno.

#related-news_0

Podsetimo, Bogdan Pušić, načelnik Uprave kriminalističke policije (UKP) Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) rekao je nakon hapšenja Belivukove grupe da, osim ljudi za koje je izvesno da su ubijeni, a među kojima su navodno Goran Veličković Goksi, Zdravko Radojević i Milan Ljepoja, na spisku muškaraca, čiji se nestanci vezuju sa pomenutim kriminalnim klanom, nalazi još devet lica.

On je u emisiji na jednoj televiziji pročitao spisak, na kome su: Strahinja Marković (22), Jovo Kecman (51), Lazar Vukićević, (31), Vukašin Košović (21), Filip Marjanović (23), Lazar Ilić (25), Ljubomir Lainović (25), Dario Đorđević (23), Alekandar Grigorijević (42) i Goran Mihajlović (23).

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare