Foto:MUP Srbije

U industrijskoj mašini za mlevenje mesa, koju je klan vođe navijača Veljka Belivukova koristio za uklanjanje svojih protivnika, prema nezvaničnim informacijama, pronađeni su DNK tragovi navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića i pripadnika bande "Pink panteri" Milana Ljepoje. Inače, Ljepoja je nestao decembra 2020. godine, a sredinom februara objavljen je snimak sa nadzornih kamera na kome se vidi kako on ulazi u vikendicu u Ritopeku i iz nje više ne izlaz.

Pripadnik bande kradljivaca dijamanata, Milan Ljepoja, javnosti je poznat od ranije, a on je organizovao filmsku pljačku zlatare u Dubaiju davne 2007. godine, zbog čega je za njim bila raspisana Interpolova poternica od strane Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pročitajte još:

Tog dana, četvorica „Pink pantera“, među kojima je bio i Ljepoja, sa dva „audija“ upali su u Tržni centar „Vafi“ u centru Dubaija. Jedan su parkirali ispred zlatare „Graf“, a drugim razbili izlog iste.

Ipak, lisice na ruke su mu stavljene godinu dana kasnije u Francuskoj. Ljepoja je prethodnih godina živeo u Nišu i bavio se ugostiteljstvom. Između ostalog, držao je diskoteku u tom gradu.

Potom su iz skupocenih automobila izletela trojica maskiranih pljačkaša i za samo 90 sekundi izveli filmsku pljačku, vrednu više od od deset miliona evra.

U javnosti se, nekoliko dana od hapšenja Belivuka, pojavio snimak na kojem se vidi kao pripadnici klana Veljka Belivuka dovoze Milana Ljepoju, bivšeg vođu bande „Pink Panter“, u kuću u Ritopeku iz koje, sudeći prema priloženom snimku, pomenuti nikada nije izašao.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

Sa druge strane, u kući strave u Ritopeku, odnosno na mašini za mlevenje mesa, pronađeni su, navodno, i tragovi navijača Crvene Zvezde Zdravka Radojevića.

Inače, Radojević je nestao u Kotežu, a sumnja se da nije hteo da plaća reket navijačima, pa su ga zbog toga ubili.

Ministar policije Aleksandar Vulin izjavio je ranije danas da nijedan zločin Belivukovog klana neće ostati nerasvetljen.

„Nijedan zločin klana Belivuk – Miljković neće ostati nerasvetljen. Nakon što smo u kući strave u Ritopeku pronašli tajnu prostoriju u kojoj se osim oružja i eksploziva nalazila industrijska mašina za mlevenje mesa, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva za organizovani kriminal definitivno su potvrdili da se u toj mašini nalazilo više DNK različitih žrtava ovog klana“, istakao je ministar Vulin.

Ritopek kuca Veljka Belivuka Velje Nevolje
Foto:MUP Srbije

Prema njegovim rečima, ova „ubilačka grupa“ ljude je mučila, ubijala i na kraju na najstrašniji način mlela njihove ostatke da bi ih dalje uništila i razbacala.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Podsetimo, klan Veljka Belivuka i njegovog najbližeg saradnika Marka Miljkovića pao je u velikoj akciji MUP i BIA početkom februara ove godine. Reč je o kriminalnoj grupi koja je duže vreme delovala, a sumnjiči se za najteža krivična dela.

Pročitajte još:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar