Foto: Privatna arhiva

U Višem sudu u Beogradu danas je ponovo odloženo suđenje anesteziologu iz privatne klinika "Perfekta" Stanoju Glišiću (75), koji je optužen da je pre 13 godina nesavesno postupao tokom operacije katarkate devojčici Anji Grahovac, koja je zbog toga preminula. ova nezapamćena tragedija dogodila se 2007. a u toku je maratonski sudski postupak kome se još ne nazire kraj.

Današnji pretres odložen je na zahtev medicinskog veštaka Đorđa Alimpijevića, koji je ovaj predmet nedavno nasledio od koleginice koja je otšla u penziju. Alimpijevića je danas trebalo da ispita stručni saradnik tužilaštva, ali je on tražio dodatno vreme da se pripremi jer je poziv za ročište dobio tek pre dva dana.

Suđenje je potom odloženo za 23. decembar.

Podsetimo, Glišić je najpre u novembru 2017. osuđen na tri godine zatvora zbog teškog dela protiv zdravlja ljudi, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i postupak vratio na novo suđenje.

Pored Glišića, sudilo se i oftalmologu Božidaru Iliću, vlasniku ordinacije “Ilić”, koja je od klinike “Perfekta” iznajmila salu za operaciju, kao i suvlasniku “Perfekte” Dejanu Milutinoviću (50). U toku postupka protiv optuženih lekara promenjeno je četvoro sudija i jednom sudsko veće, pa je svaki put barem formalno suđenje kretalo ispočetka. Rađena su čak tri medicinska veštačenja, a veštačen je i aparat za kiseonik koji je korišćen na operaciji.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar