Sin vlasnika Pinka izbegao sud, Andrein očuh odbrusio sudiji

Hronika 13. apr. 202113:54 > 15:3035 komentara
Podeli:
Aleksandar Mitrović Foto: Nemanja Jovanović privatna arhiva

Apelacioni sud počeo je danas razmatranje žalbi na presudu kojom je Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizuje "Pink" Željka Mitrovića, osuđen na 11 meseci kućnog zatvora zbog nesreće u kojoj je poginula Andrea Bojanić (17). Mitrović se nije pojavio u sudu, a sam početak razmatranja žalbi obeležio je okršaj očuha poginule Andree, Saše Petrovića, sa predsednicom sudskog veća Nadom Hadži-Perić.

U Apelacionom sudu u Beogradu danas je počelo razmatranje žalbi tužilaštva i odbrana u postupku koji se vodio protiv Aleksandra Mitrovića, koji se nije pojavio na sednici, već su samo prisutni njegovi advokat Milenko Milisavljević i Borivoj Popović.

Suđenje, sudjenje,
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sa druge strane na sednicu je došao Andrein otac Savo Bojanić, ali i očuh poginule tinejdžerke Saša Petrović, koji je ujedno i pravni zastupnik njene majke Eme.

Suđenje, sudjenje,
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Sam početak sednice obeležio je okršaj između predsednice sudskog veća i Petrovića, zbog mesta u sudnici. Između ostalog, sudija je u jednom trenutku rekla „ovo nije kafana“, aludirajući na sud, na šta je pravni zastupnik majke i očuh devojčice rekao:

Pročitajte još:

„Gore je nego u kafani. Osam godina ovo traje“, istakao je Petrović.

Nakon toga, sudija je započeo čitanje presude, odnosno njeno obrazloženje, koje je trajalo više od dva sata, nakon čega je sud doneo odluku o pauzi.

Podsetimo, odbrana Mitrovića, na sednici Apelacionog suda, pokušava da ospori krunski dokaz u ovom postupku, odnosno snimak sa nadzornih kamera mesta gde je došlo do nesreće i na osnovu koga je utvrđeno da je optuženi prekoračio brzinu.

Sin vlasnika televizije “Pink” osuđen je oktobra prošle godine na 11 meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor zbog Andreine smrti, a reč je o ponovoljenom postupku u kome je osuđen na istu kaznu, kao i u prvobitnom.

On je dobio i i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar