Aleksandar Mitrović Foto: Nemanja Jovanović privatna arhiva

Apelacioni sud sutra će razmatrati žalbe na presudu kojom je Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizuje "Pink" Željka Mitrovića, osuđen na 11 meseci kućnog zatvora zbog nesreće u kojoj je poginula Andrea Bojanić (17), koja bi danas proslavljala svoj 25 rođendan.

Sednica Apelacionog suda zakazana je za 13. april, odnosno sutra, nakon čega bi trebalo da bude poznato kakav će konačni epilog dobiti ovaj slučaj.

Pročitajte još:

Odbrana pokušava da ospori krunski dokaz u ovom postupku, odnosno snimak sa nadzornih kamera mesta gde je došlo do nesreće i na osnovu koga je utvrđeno da je optuženi prekoračio brzinu. Sednica na kojoj će se razmatrati žalbe odbrane, ali i tužilaštva koje je nezadovoljno visinom kazne, zakazana je za sutra, i to samo dan nakon što bi Andrea proslavila rođendan i napunila 25 godina.

Njen otac Savo Bojanić, objavio je potresne citate na društvenoj mreži „Fejsbuk“, uoči Andreinog rođendana.

„Nedostaje mi taj tvoj hedonizam, koji ne volim kod drugih i ona tvoja vickasta obećanja da nećeš probati da piješ i pušiš. Nedostaje mi da te zasmejavam i ukazujem na život, pošto je to izgleda jedina profesija za koju sam predodređen, kada si ti u pitanju. Sve ostalo, još moram da učim.

Andrea Bojanić Foto:privatna arhiva

„Andrea, ne brini !!! Ovakvi kao ja se ne svete. Mi se samo odmaknemo. Ponekad nogama, ali češće srcem, od te počasti, jer osveta nikome dobro nije donela. Zar je potrebno svetiti se nekome kome su zlopamćenje, revanšizam i mržnja sastavni deo bića ? Ovozemaljska pravda je potrebna samo onima, koji za više od zemaljskog ni ne znaju“, napisao je Bojanić.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Podsetimo, Mitrović je osuđen jer je, vozeći Ustaničkom ulicom, džip marke „BMV“ iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, iza raskrsnice sa Ulicom Mihajla Todorovića udario Andreu na pešačkom prelazu.

Navodi se da je vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a da je, od siline udarca, Andrea odletela 29 metara.

Pročitajte još:

Sin vlasnika televizije “Pink” osuđen je oktobra prošle godine na 11 meseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor zbog Andreine smrti, a reč je o ponovoljenom postupku u kome je osuđen na istu kaznu, kao i u prvobitnom.

On je dobio i i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana.

Nakon sednice Apelacionog suda znaće se da li će veće naložiti da se otvori novi glavni pretres, ili će pak potvrditi ili preinačiti kaznu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare