Foto: Printscreen/Facebook/Miroslav Parovic

Više od mesec dana od brutalnog premlaćivanja Miljana M., kog je 24. avgusta u Novom Sadu zverski pretukao Ivan Kontić (30), što je zabeleženo na snimcima videonadzora, istraga i dalje stoji u mestu. Izuzev što se Kontić još uvek nalazi u bekstvu na nepoznatoj lokaciji, zvanično još uvek nije poznat ni motiv ovog zlodela koje je šokiralo ceo region, ali i dovelo da međusobnog optuživanja između policije i nadležnog tužilaštva. Još jedna od nepoznanica je i čiji je bio propust zahvaljujući kom je Kontić nakon brutalnog pokušaja slobodno šetao Srbijom i Crnom Gorom, čiji je državljanin, te se čak u međuvremeni nagodio i za oportunitet za drugo krivično delo koje mu se stavljalo na teret.

“Kontić je 8. septembra, dakle 15 dana nakon napada na Miljana M., sa Tužilaštvom u Novom Sadu sklopio nagodbu o oportunitetu, odnosno da uplati novac u humanitarne svrhe, kako ne bi bio dalje procesuiran po krivičnoj prijavi iz 2018. godine, koju je policija protiv njega podigla zbog kršenja člana 138 Krivičnog zakonika”. Nakon toga se čak i vratio u Crnu Goru”, kaže izvor Nova.rs iz istrage, napominjući da se član 138 odnosi na ugrožavanje sigurnosti “pretnjom da će napasti na život ili telo”, za šta je zaprećena novčana ili jednogodišnja kazan zatvora.

Ivan Kontić Foto: MUP

Pored brojnih nelogičnosti i nepoznanica u ovom slučaju, ono što je ostalo takođe nerazjašnjeno je motiv Ivana Kontića da se tako zverski obračuna sa Miljanom M.

Sudeći po količini nasilja i brutalnosti na snimku, kojim je zabeleženo više od tri minute iživljavanja nad besvesnom žrtvom i lomljenjem kostiju ruku, očigledno je da je u pitanju lični obračun.

Prema jednoj od nezvaničnih verzija, Kontić je Miljana M. navodno pretukao jer je žrtva prethodno maltretirala njegovu sestru, koju je čak i fizički povredio.

Drugi izvori pak tvrde da su u pitanju “poslovne razmirice”. Kontić je prema podacima APR bio direktor  firme „Ju-Krijkos“ koja je osnovala kladionice „Maxbet“, u sklopu čijeg objekta se i odigrao incident. Navodno, Kontić je došao u poslovni sukob sa četvoricom muškaraca, i tada je rešio da će se obračunati sa svakim pojedinačno.

Nezvanično, Miljan M. je bio poslednji u nizu od ovih obračuna. Istrazi ne ide u prilog ni činjenica što oštećeni još uvek nije dao iskaz pred tužilaštvom, koje za sada razmatra pritužbe advokata drugih osumnjičenih.

Pored Kontića, koji je i dalje u bekstvu, postupak se vodi i protiv O. L. i L. V. zbog sumnje da su učestvovali u tuči, odnosno pomogli osumnjičenom posle izvršenja krivičnog dela. Njihov branilac je pre pet dana tražio izuzeća novosadskih Višeg i Apelacionog tužilaštva, kao i Republičkog tužilaštva, „zbog sumnje u pristrasnost“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar