Foot:MUP Srbije; Screenshot/Youtube/B92

Na stolu načelnika uprave za Grad Beograd, Veselina Milića nalazi se rešenje o privremenom premeštaju načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine, a odluka o sudbini čoveka koji je otkrio "Jovanjicu" i uhapsio vlasnika imanja Predraga Koluvija i dalje je neizvesna. Postavlja se pitanje koja će Milićeva odluka biti ako uzmemo u obzir da je upravo on čovek koji je Milenkovića postavio na čelo Odeljenja za borbu protiv droga.

Kako je naš portal već pisao, predlog o premeštaju Milenkovića u više navrata je slat na odobrenje i vraćan. Pre nekoliko dana rešenje je ponovo upućeno direktoru policije, Vladimiru Rebiću, koji se, međutim, nalazi na godišnjem odmoru i nije bi u mogućnosti da ga primi.

Pročitajte još:

Zbog toga bi o predlogu za premeštaj inspektora koji je uhapsio Predraga Koluviju, kao prvooptuženog za slučaj Jovanjica, trebalo da odlučuje Rebićev pomoćnik, Dragan Vasiljević, a njegov potpis zavisiće od toga da li će mu Milić, kao nadređeni Milenkoviću, uputiti rešenje o premeštaju.

Inače, interesantno je da je Veselin Milić čovek koji je Milenkovića pre nekoliko godina postavio na mestu načelnika Odeljenja za borbu protiv droga PU Beograd. Postavlja se pitanje i da li je on čovek koji će biti zaslužan za to što je čovek koji je otkrio „Jovanjicu“ prebačen u Odeljenje za ratne zločine.

Inače, inspektor Milenković mesecima unazad nalazi se na meti raznih napada. Napadi su krenuli nedugo nakon optužbi koje je vlasnik „Jovanjice“ Koluvija izneo, a to je da su ga policajci koji su ga hapsili terali da za sve optuži brata predsednika države Andreja Vučića.

Foto: Newsmax Adria

Inspektor Senta u policiji važi za čoveka koji je svoj život posvetio poslu, a za svoj rad je nagrađen 2018. godine zlatnom medaljom i to od strane predsednika Aleksandra Vučića.

Pročitajte još:

Iako ga je pre nekoliko godina nagradio, Vučić je pre nekoliko meseci izneo optužbe na Milenkovićem račun.

„Pokušavaju dva dana da prave od dvojice policajaca heroje. Videćemo šta su oni govorili istinu, a šta nisu, na stvarnom poligrafskom ispitivanju i sa stvarnim poligrafskim pitanjima, iako to nije dovoljno dokazno sredstvo za bilo šta. Tek ćete videti koga je zapravo zvao Koluvija, verujem da će se svi iznenaditi“, rekao je Vučić januara ove godine.

Inače, Milenković je zbog slučaja „Jovanjica“ već nekoliko puta poligrafski testiran i svaki put je prošao. Ipak, on je nedavno ponovo pozvan u Sektor unutrašnje kontrole (SUK) na poligrafsko testiranje, što je inspektor odbio.

BONUS video: Vučić odlikuje Sentu Milenkovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare