Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne zna ništa o službenom premeštaju načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića, jednog od zaslužnih za otkrivanje imanja "Jovanjica", i dodao da "to nije njegov posao i da ne zna ni šta on radi". Predsednik tvrdi da su ga sa Milenkovićem upoznali bivši ministar policije Nebojša Stefanović i nekadašnja državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, a portal Nova.rs otkriva kako je Vučić pre samo tri godine odlikovao Milenkovića za zasluge.

Naš portal nedavno je otkrio da je načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić napisao predlog za privremeni premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića na mesto inspektora u Odeljenje za ratne zločine, a simptomantično je da se to dešava u trenucima kada se vodi orkestrirana hajka na pomenutog službenika MUP.

Pročitajte još:

O tome se danas oglasio i Vučić rekavši da ne zna ništa o tome, niti šta Milenković radi.

„Tog čoveka sam upoznao kada su ga Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović predložili za neku nagradu i ja sam mu je lično uručio. Nemam pojma ni šta radi, ni kako radi, ni koliko radi“, rekao je Vučić danas novinarima u Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Inače, Vučić je Milenkovića na Dan policije 27. maja 2018. godine, odlikovao zlatnom medaljom za zasluge.

„Slobodan Milenković je načelnik odeljenja za suzbijanje narkomanije i krijumčarenje u beogradskoj upravi kriminalističke policije. Vodio je najsloženije akcije i zaplene narkotika, koje su uspešno realizovane. Svojim odnosom prema radu daje primer svim kolegama“, rečeno je tada na svečanosti, nakon čega mu je Vučić uručio zlatnu medelju i rukovao se sa inspektorom Milenkovićem.

Aleksandar Vučić i Slobodan Milenković
Aleksandar Vučić i Slobodan Milenković Foto: MUP Srbije

Inače, inspektor Milenković se već nekoliko meseci nalazi na meti napada zbog slučaja „Jovanjica“, zbog čega je više puta poligrafski testiran i svaki je prošao. Ipak, kako to nije dovoljno, nedavno je ponovo pozvan na poligraf, tačnije treći put, što je inspektor odbio.

O Milenkoviću je predsednik Srbije pričao i pre nekoliko meseci, kada je tema bila „Jovanjica“ i navodi da je vlasnik imanja Predrag Koluvija po hapšenju zvao Andreja Vučića, brata prvog čoveka države, a što je tužilaštvo demantovalo.

„Pokušavaju dva dana da prave od dvojice policajaca heroje. Videćemo šta su oni govorili istinu, a šta nisu, na stvarnom poligrafskom ispitivanju i sa stvarnim poligrafskim pitanjima, iako to nije dovoljno dokazno sredstvo za bilo šta. Tek ćete videti koga je zapravo zvao Koluvija, verujem da će se svi iznenaditi“, rekao je Vučić januara ove godine.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

On je tada aludirao na inspektore Milenkovića i Dušana Mitića, koji su prvi ušli na imanje „Jovanjica“.

BONUS video: „Jovanjica“ – napoznatija plantaža u Srbiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare