Vladimir Rebić Foto.TANJUG / RADE PRELIC

Direktor policije Vladimir Rebić, koji se trenutno nalazi na odmoru, neće se više vraćati na posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), već će otići u penziju, saznaje portal Nova.rs.

Kako saznajemo, Rebić se više neće vraćati na mesto direktora policije, a podsetimo, o njegovom odlasku na odmor se proteklih dana u više navrata pisalo. Naime, on se na odmoru našao u periodu kada se dešavaju veliki potresi u MUP, između ostalog, kada se vrše napadi na dvojicu inspektora koji su otkrili „Jovanjicu“ – Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića.

Napadi na inspektore došli su od strane vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluvije, a potom i samog vrha policije. Rebić je stao u odbranu policajaca i rekao da navodi Koluvije o tome da su od njega pripadnici MUP tražili da za „Jovanjicu“ optuži predsednikovog brata Andreja Vučića, nisu tačni.

Pročitajte još:

Kako je naš portal pisao, Rebić se nalazi na odmoru u trenutku kada je potpisan predlog za premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića, koji je uhapsio Predraga Koluviju, i to na šest meseci u Odeljenje za ratne zločine. Da bi ovaj predlog postao pravno izvršiv, potrebno je da rešenje potpiše direktor policije Vladimir Rebić, a pošto je on na odmoru i očigledno se neće vraćati, to će učiniti njegov pomoćnik Dragan Vasiljević.

Inače, Rebić se od 1992. godine nalazi u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Karijeru je započeo u tadašnjem Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Užicu, na radnom mestu inspekcijski i upravni poslovi bezbednosti saobraćaja.

Kako je pisao Istinomer, od 1996. do 2002. godine obavljao je poslove šefa Odseka za inspekcijske i upravne poslove SUP-a Užice, nakon čega, prelazi u Upravu saobraćajne policije da radi na obuci saobraćajne policije.

U oktobru 2008. godine postaje načelnik Odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja i do polovine 2009. godine aktivno je učestvovao u izradi nacrta Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Januara 2010. godine postaje zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije, a od juna 2014. do decembra 2014. obavljao je poslove načelnika Uprave saobraćajne policije.

Na sednici Vlade Srbije 19. decembra 2016. godine izabran je za novog direktora policije. Na toj funkciji se nalazi i dan danas.

Inače, Rebić je trebalo da u penziju ode u januaru naredne godine.

BONUS video: Rebić sledeća „žrtva“ režima?

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare