Foto: Nova.rs

Pripadnici Žandarmerije, pod punom opremom, sa automatskim puškama i fantomkama, više od mesec dana nakon hapšenja Veljka Belivuka i njegove grupe, nalaze se ispred i oko njegove kuće u Ritopeku, gde su, kako se sumnja, mamili svoje žrtve i ubijali. Sa druge strane, komšije sa kojima su naši reporteri razgovarali kažu da su ih kamere, postavljene na i oko kuće, navele da posumnjaju da se tu nešto nelegalno dešava, ali da nisu imali predstavu da se tu skuplja ekipa ozloglašenog navijača.

Na 45 minuta vožnje od centra Beograda, uz glavni, Smederevski put, nalazi se kuća koju su pripadnici Belivukove grupe navodno iznajmili kao „štek“ prostor, gde su činili zločine.

Više od mesec dana kasnije, ispred Belivukove kuće, dočekali su nas pripadnici Žandarmerije, sa automatskim puškama i fantomkama na glavi. Čim su nas ugledali, jedan od njih prišao nam je i upitao ‘šta mi ovde radimo’. Nakon što smo se predstavili, zatražili su od nas lične karte, a komandir je u svojoj svesci, čini se rutinski, upisao naše podatke.

Pročitajte još:

Ništa čudno, Belivukova grupa, setismo se, posedovala je policijske značke, a neki tabloidi preneli su čak i policijske registarske tablice, zbog čega ih navodno niko, godinama ranije nije zaustavljao. Posumnjali su, izgleda, da smo možda i mi neki prerušeni „huligani“, koji su tu došli nešto da „njuškaju“.

Prizor nije bio nimalo prijatan, koliko god su žandarmi profesionalno zatražili dokumenta od nas, imajući u vidu da smo sve vreme gledali u njihove zenice i automatske puške. Sa strane, bilo je parkirano i jedno njihovo vozilo, a komandir nam je ljubazno saopštio da možemo da radimo svoj posao kako god želimo, ali da ne smemo da fotografišemo kuću, nijedan detalj oko nje, niti da možemo njih da „fotkamo“, čak ni kao „pokrivalicu“.

Foto: Nova.rs

Kuće oko Belivukove, uglavnom su prazne, jer je, kako se čini, u pitanju vikend naselje.

Međutim, nakon susreta sa žandarmima, na ulici smo naišli na jednog meštanina. Kaže, živi tu više od 30 godina, ali nije verovao da se ovako nešto može dešavati u njegovom komšiluku.

Foto: Nova.rs

Još ga nismo ništa ni upitali šta smo hteli, ali je on već stigao da odgovori da je Žandarmerija tu 24 sata, i kroz šalu napomenuo „da se nikad bezbednije nisu osećali“.

U desetominutnom razgovoru, on je istakao da mu je ta kuća bila sumnjiva još pre nekoliko godina, kada su počeli da postavljaju kamere.

„Pošten čovek nema razloga da postavlja kamere na svoju kuću. To je čak i moj sin hteo, ali rekao sam, ‘ne dolazi u obzir’. Gledam ja kamera sve više i više, a u jednom trenutku, postavili su nekoliko, preko nekog kabla, i na banderi ispred. Odmah mi je bio jasno da se tu nešto dešava“, kaže nam komšija Toma.

Foto: Nova.rs

Govori nam i da je bio siguran da tu „nisu čista posla“, ali kaže, nije imao pojma da se iza svega toga krije „taj Belivuk“.

„Ja se sećam kad su tu kuću gradili, sigurno ima 20 godina. Od tada, promenilo se mnogo vlasnika, da bi na kraju nju kupio Vlada. Njega sam povremeno viđao kako dolazi u tu kuću, ali, preko dana, drugog nikog nisam viđao. Kasnije sam primetio da se tu neko društvo ipak skuplja, ali su dolazi samo i isključivo noću“, objašnjava nam komšija Toma.

U jednom trenutku, naš sagovornik je kazao i da su se neke kamere pojavile u međuvremenu, i da on sumnja da ih je postavila policija, jer je želela da ima pogled na kuću, nakon što se sve desilo.

I dok se vraćamo ka automobilu, prolazeći pored Belivukove kuće i žandarma sa fantomkama, postaje nam jasno kako je Belivuk pronašao „savršen štek“ imajući u vidu da u kućama oko njegove gotovo niko ne živi, a da mu do glavnog, Smeredevskog puta, treba 20 metara.

Ono što pak, ostaje kao potpuno nejasno jeste, kako je moguće da je Belivukova ekipa strogo vodila računa o tome gde će im biti „štek“, a da istovremeno za sobom ostavlja dokaze ovekovečene na kamerama za video-nadzor, za koje smo se uverili da stoje pred kućom.

Da li su i pored svih monstruoznosti koje su javnosti prikazane, članovi ove grupe zapravo bili obični amateri, koji nisu znali da uklone dokaze protiv sebe, uskoro bi trebalo da pokaže istraga koju vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar