Foto: Instagram

U Tužilaštvu za organizovani kriminal sinoć su saslušani pripadnici osmočlane organizovane kriminalne grupe koja se tereti za dilovanje različinih vrsta droge i predložio da im se odredi pritvor.

Nakon saslušanja tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Petra Ristića, Uroša Dimića, Dušana Budrovca, Nebojše Petkovića, Slobodana Đerića, Mladena Gvozdenovića, Jelene Radisavljević i Sanele Tarić, sestre ubijenog Smaila Tarića, kome je pre desetak godina odsečena glava u Karađorđevom parku.

Tužilac je tražio pritvor za sedmoro osumnjičenih, dok je za Sanelu Tarić predložio meru zabrane napuštanja stana, rečeno je večeras Tanjugu u tužilaštvu.

Oni se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova grupa uhapšena je u četvrtak po nalogu Tužilastva za organizovani kriminal kada je prilikom pretresa osam stanova i četiri vozila koja su koristili, pronađeno 14 kilograma amfetamina, oko 1.7 kilograma heroina, manja količina kokaina i oko tri kilograma smese za mešanje. Pronađena su i tri pištolja, oko 50 komada municije, 28.000 evra za koje se sumnja da potiču od prodaje droge kao i tri motorna vozila. Sumnja se da je ova grupa od februara ove godine do 15. oktobra u Beogradu i drugim gradovima Srbije prodavala heroin, kokain i amfetamin, tako štu drogu u staklenim i plastičnim posudama zakopavala na unapred obeleženim mestima gde su kupci pruzimali i ostavljali novac.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar