Foto: Printscreen/YouTube

Darko Elez stigao je jutros ponovo u Kantonalno tužilaštvo Sarajevo.

Njegovo saslušanje počelo je u 8:30 sati, ali nije poznato zbog čega se saslušava.

I ovog puta u centru Sarajeva vlada opsadno stanje. Jake policijske snage, naoružane s dugim cevima, obezbeđuju saslušanje Eleza. Na terenu su sarajevski specijalci, pripadnici Jedinice za podršku, Sudska policija… Na skoro svakoj većoj rasrsnici u centru prestonice BiH može se videti makar jedno policijsko vozilo, javlja Avaz.

On je pre 20 dana ispitan na okolnosti svih saznanja oko ubistva sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, prenosi Srpskainfo.

Darko Elez je 3. marta izručen BiH iz Srbije i od tada se nalazi u pritvoru u zatvoru u Istočnom Sarajevu.

Podsećamo, protiv Eleza Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog teških krivičnih dela organizovanog kriminala izvršenih u 2015, 2017, 2018. i 2019. godine.

Elez je bio uhapšen u Beogradu u decembru 2020. godine, gde je živeo i radio duži niz godina, nakon što je u Srbiji izdržao kaznu od devet godina zatvora, na koju je bio osuđen kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vrššila iznude i činila druga krivična dela.

Tužžilašštvo BIH tereti Eleza za tešška krivična dela počinjena na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su ubistva počinjena „metodama mafijaških likvidacija“, 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokuššaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastraššivanja i drugih krivičnih dela na šštetu ošštećenih osoba sa područja Istočnog Sarajeva i BiH.

Foto:Tužilaštvo Bosne i Hercegovine

Lokalni mediji su preneli da je reč o ubistvima – vlasnika svadbenog salona „Rodeo“ Sinie Miličevića zvanog Tigar u maju 2018. godine i vlasnika noćnog kluba „Sparta“ Miloša Ostojića u januaru 2019. godine u Istočnom Sarajevu.

Eleza Tužžilaštvo BiH takođe tereti radi procesuiranja na osnovu potvrđene optužžnice iz slučaja „Lutka“, koja ga tereti za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela među kojima su ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena u od 2005. do 2009. godine.

Izručenje po ovim optužabama sprski sudovi su odbili, što znači da za ta krivična dela BIH ne može da mu sudi.

Elez je 2012. u Beogradu bio pravosnažno osuđen na devet godina zatvora, kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična dela. Kaznu je odslužžio u Srbiji i pušten je na slobodu.

Bonus video: Hapšenje Velje Nevolje na stadionu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar