Marko Vidojković Foto:NovaS

Zamenik Republičkog javnog tužioca Branko Stamenković saopštio je danas da je RJT u saradnji sa nadležnim organima u Austriji, identifikovalo osobu M. N. kao osumnjičenu za napad na novinara Marka Vidojkovića.

Ovu informaciju Stamenković je podelio na sastanku predsednice Vlade Ane Brnabić i potpredsednice Maje Gojović sa Radnom grupom za bezbednost i zaštitu novinara.

„Reč je o osobi koja živi u Beču, Republika Austrija. Republičko javno tužilaštvo je po hitnom postupku poslalo zamolnicu austrijskim nadležnim organima za sprovođenje istražnih radnji. Ukoliko se utvrdi da je reč o krivičnom delo koje je počinjeno na teritoriji Republike Austrije nadležni organi te zemlje će preuzeti dalje postupanje“, navodi se u saopštenju.

Od početka ove godine evidentirano je 52 predmeta koji se eventualno odnose na ugrožavanje bezbednosti novinara, a prema oceni RJT pozitivno je što su u svim predmetima preduzete hitne radnje i što je u 48 predmeta eventualni izvršilac identifikovan, dok je od početka 2016. godine, od kada se vode posebne evidencije u ovoj oblasti, nešto više od 60 odsto slučajeva konačno rešeno, navodi se u saopštenju Vlade.

Bonus video: Napad na radnicu teretane

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar