Foto: Printscreen/YouTube/Nestali

Uprkos detaljnoj rekonstrukciji kretanja Mateja Periša (27), u noći između 30. i 31. decembra kada je poslednji put viđen u klubu "Gotik" u Beton hali, još nije sasvim jasno šta se dešavalo sa Matejem po izlasku iz kluba.

Na prvom snimku u seriji video zapisa sa sigurnosnih kamera koje je objavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, vidi se Periš kako trči pored Kapetanije ka Karađorđevoj ulici. Svi snimci nakon toga pokazuju putanju njegovog kretanja, a iz policije su naglasili da praktično ne postoji trenutak u Periševom kretanju koji nisu rasvetlili i da je otklonjena svaka mogućnost da je mladić u bilo kom trenutku od nekoga bežao ili da je neko sa njim trčao.

Na snimcima se vidi Periš kako uglavnom trčećim korakom obilazi beogradske ulice na potezu oko Beton hale. Jedini kontakt koji je sa nekim ostvario bio je taksista čije je  vozilo zaustavio u Karađorđevoj. Policija je saopštila da je taj taksista pronađen i da je objasnio da Periša nije povezao jer je imao zakazanu vožnju.

Neobično je da Periš posle odbijanja za taksi nastavlja da trči, a na snimcima se vidi kako brojna taksi vozila prolaze pored njega, ali Periš nijedno od njih nije ni pokušao da zaustavi. Na snimcima se ne vidi da je pokazao bilo kakvo interesovanje prema njima, već je nastavio da trči do restorana Savanova, gde se stepenicama spustio do platforme i tu se snimci prekidaju. Šta se potom desilo sa njim, nije poznato.

Ali, ono što je možda još čudnije, jeste to što ne znamo šta se dešavalo sa Perišem ni u trenutku kada je izašao iz „Gotika“, do momenta kada protrčava pored kamere Kapetanije. Jedan od njegovih prijatelja u video-snimku koji je objavio 1. januara u kom traži odgovor gde je nestao Matej Periš, spomenuo je između ostalog da se u klubu kobne večeri dogodilo najmanje dve tuče.

Potraga za nestalim mladićem Matejem Perišem kod Beton hale Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Sa druge strane, menadžerka kluba je demantovala da je u klubu bilo problema i incidenata kobne večeri, a ministar Aleksandar Vulin saopštio je vrlo brzo da njegov nestanak nije povezan sa nasiljem.

Govoreći u kontekstu mogućeg sukoba, značajno je i to što je jedan drugi Perišev prijatelj ukazao i na sukobe koji su se kobne večeri dogodili u klubu, a u koje su bili umešani konobar, redar i ekipa mladića iz Zadra. Načelnik hrvatske policije otkrio je da ti mladići još nisu identifikovani.

Matej Periš Foto:MUP Hrvatska

Međutim, zbog čega je Periš iz kluba izleteo u majici kratkih rukava, da li je upao u neki problem na putu do izlaza ili ispred kluba, kao i zbog čega je sve vreme trčao, ni danas nije poznato.

Bonus video: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare